Russland omtaler anklager om hackerangrep som «grunnløse»

Storbritannia og USA mener Russland står bak et globalt hackerangrep. Russiske myndigheter omtaler anklagene som grunnløse.

Dmitrij Peskov, en talsperson for Vladimir Putin (bildet), avfeier anklager om et russiskstøttet hackerangrep. Foto: Mikhail Klimentyev, Sputnik, Kreml Pool Photo via AP / NTB scanpix
  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

– Vi vet ikke hva disse nye anklagene er basert på, sier Dmitrij Peskov, talsperson for Russlands president Vladimir Putin, tirsdag.

Uttalelsen kommer dagen etter at USA og Storbritannia hevdet at hackerangrepet, rettet både mot offentlige myndigheter og privat sektor, var utført av russiskstøttede aktører.

Peskov omtaler disse anklagene som «grunnløse».

– Britiske og amerikanske myndigheter har, akkurat som i tidligere tilfeller, ikke tatt seg bryet med å argumentere for sitt standpunkt, sier Kreml-talsmannen.

Kan ha rammet millioner

Det hvite hus' koordinator for nettsikkerhet, Rob Joyce, sier på sin side at flere millioner rutere kan være rammet på verdensbasis, ifølge BBC.

Ifølge britiske og amerikanske myndigheter er infiserte rutere blitt brukt til «å tilrettelegge for spionasje, tyveri av opphavsrettslig beskyttet materiale» og «potensielt legge grunnlag for framtidige nettangrep».

De har også utstedt en advarsel til både forbrukere med hjemmekontor og nettleverandører.

NSM har ikke konkludert

Om angrepet har rammet Norge, er for tidlig å si.

Det skriver kommunikasjonsdirektør Mona Strøm Arnøy i Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) tirsdag morgen i en epost til NTB.

– Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) følger saken nøye, men det er i skrivende stund ikke nok informasjon til å konkludere om norsk infrastruktur er utsatt for angrepet eller ikke, skriver Øvstedal

Publisert: