Børsras som følge av valgthrilleren i USA

Tokyo-børsen er ned med 2,2 prosent etter at de første resultatene fra presidentvalget i USA viser gode tall for Donald Trump. Samtidig har den mexicanske pesoen rast med hele 6 prosent.

Børsene raser grunnet valgresultatene i USA.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Nikkei-indeksen er ned med 2,2 prosent til 16.788,90 poeng etter noen timers handel. Dermed ser markedet ut til å forberede seg på en mulig seier til Donald Trump, som gjør det langt bedre enn ventet. Hillary Clinton er blitt regnet som et tryggere valg for økonomien, og under valgkampen har gode nyheter for Clinton ført til oppgang i finansmarkedene. I Hongkong er børsen ned hele 3,3 prosent i den tidlige handelen.

Etter at opptellingen av stemmene startet i USA, er den mexicanske pesoen falt med rundt seks prosent. Valutaen har blitt utpekt som et barometer på Donald Trumps sjanser, ettersom landet kan ha mye å tape på en Trump-seier. Mexicos regjering har laget en kriseplan i tilfelle Trump vinner. Han har lovet å deportere mexicanske innvandrere, bygge en mur mot Mexico, nekte mexicanere å sende penger hjem til familien og avvikle frihandelsavtalen NAFTA.

Terminkontraktene, også kalt futures, på New York-børsen har i løpet av de siste timene falt med 2,6 prosent over frykt for at Trump kan sikre seieren. Samtidig faller dollaren mot euro og japanske yen.

De amerikanske børsene stengte tirsdag dørene med oppgang og fulgte trenden fra dagen før. Dow Jones-indeksen steg 0,4 prosent til 18.332 poeng etter en enda kraftigere stigning mandag da det ble klart at FBI ikke hadde funnet noe å klandre Clinton for i epostene de var kommet over. S&P 500 steg 0,5 prosent og Nasdaq 0,7 prosent.

Det var mindre endringer på børsene i Europa. (©NTB)

Publisert:
 1. Hillary Clinton
 2. Donald Trump
 3. Dow Jones
 4. Frykt
 5. Økonomi

Mest lest akkurat nå

 1. Har du sett nordlys i kveld?

 2. To ganger fikk ekte­paret fra Jæren nei til å adoptere. Likevel dro de til Sør-Korea og hentet et barn

 3. 20 vil bli ny Kolumbus-sjef

 4. Frankrike kaller ambassadører hjem

 5. Lagmannsretten nekter å behandle drapsforsøkssak

 6. Fugler ved Breiavatnet ble matet med ukokt ris