– Personer med oppholdstillatelse slipper inn i USA

USAs minister for innenlands sikkerhet sier at personer med lovlig permanent opphold kan slippe inn i landet. President Trump fastholder at det ikke er snakk om noe «muslimforbud».

John Kelly, den tidligere generalen som har ansvaret for innenlands sikkerhet, sier innehaver av såkalte green cards vil bli vurderte positivt, tross president Trumps innreiseforbud. Foto: Cliff Owen / AP / NTB scanpix
 • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

– Ved iverksettelse av presidentordrens forordninger, finner jeg hermed at det er i landets interesse å slippe inn personer med lovlig permanent opphold, skriver Kelly i en uttalelse søndag.

– Med mindre det er kommet inn vesentlig negativ informasjon om en mulig trussel mot offentlig sikkerhet og velferd, vil dermed en lovlig oppholdstillatelse være en positiv faktor i vurderingene som gjøres fra sak til sak.

– Regjeringen snur

Ifølge Buzzfeed innebærer dette at den amerikanske regjeringen snur og at personer med lovlig opphold, gjerne kjent som «green card», vil slippe inn i USA, til tross for det midlertidige reiseforbudet som er innført for borgere av sju land med overveiende muslimsk befolkning.

Les også

USA-drømmen hans stoppes av Trumps innreiseforbud

Trumps rådgiver, Steve Bannon, skal ha kjempet for at også innehavere av green card – folk som i mange tilfeller har bodd i USA i flere år – skulle omfattes av innreiseforbudet. Andre grupper, som flyktninger og personer med arbeidsvisum, studentvisum og andre innreisepapirer er fortsatt omfattet.

– Ikke et «muslimforbud»

Med tanke på hvilke lands borgere som nektes innreise, mener mange at det i praksis er snakk om et innreiseforbud for muslimer. President Donald Trump fastholder at dette ikke er tilfelle. Han påpeker at de sju landene – Irak, Iran, Jemen, Libya, Somalia, Sudan og Syria – også ble trukket fram av den forrige presidenten, Barack Obama, som terrorkilder og at tiltaket som nå er innført, ligner innreiseforbudet for irakere som ble innført av Obama i seks måneder i 2011.

Trump sier også at USA igjen vil utstede visum etter 90 dager «så snart vi er sikre på at vi har gjennomgått og fått på plass de sikreste retningslinjene.

Les også

Frps Ulf Leirstein strålende fornøyd med Trump: - Han leverer på valgløftene fra dag én

– USA er en stolt nasjon av innvandrere og vil fortsette å vise medfølelse med folk på flukt, men vil gjøre det mens vi beskytter grensene våre og folket, sier Trump. (©NTB)

Les også

 1. Omdal: Verden etter Donald Trump

Publisert:
 1. USA
 2. Donald Trump
 3. Flyktninger
 4. Flyktningpolitikk

Mest lest akkurat nå

 1. Skjerper de nasjo­nale an­befal­ingene og ber voksne holde av­stand

 2. Stavanger-ordfø­reren: – Situa­sjonen er mer alvor­lig enn vi ønsker

 3. Bank tapte retts­sak – kan få stor betyd­ning for svindel­ofre

 4. – Håpløs «Kiss and fly» ved Stavanger lufthavn

 5. Da Sol­skjærs etter­følger sa sin mening på TV, fikk han mange uvenner

 6. Utlånt Viking-talent kjemper om opprykk