Expressen: 39-åring terrormistenkt i Stockholm tilstår i avhør

Den mistenkte usbekerens forsvarer vil ikke si hvordan klienten stiller seg til terroranklagene i Stockholm, men ifølge Expressen har han tilstått i avhør.

To dager etter angrepet som rystet Sverige, samlet mange tusen mennesker seg på Sergels torg, bare et steinkast fra åstedet for det grufulle lastebilangrepet. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

Avisa Expressen erfarer at den 39-årige usbekeren har tilstått å ha gjennomført lastebilangrepet som kostet fire menneskeliv i Stockholm. Han sier angivelig også at han er fornøyd med det han har gjort. Avisa navnga sammen med Aftonbladet søndag den 39-årige usbekeren som Rakhmat Akilov.

VG identifiserer også den mistenkte med navn og bilde, og siterer rettsdokumenter fra Stockholm tingrett. Politiet har foreløpig verken gått ut med navn på den mistenkte, eller bekreftet innrømmelsen han skal ha kommet med i avhør.

Forsvarer Johan Eriksson ville tidligere søndag ikke kommentere hvordan 39-åringen stiller seg til mistankene, som gjelder terrorforbrytelser ved drap.

Advokaten opplyste videre at hans klient ikke har blitt avhørt i løpet av søndagen, og at det er usikkert om usbekeren vil bli avhørt videre mandag.

–Det vet man ikke. Det er en dag til dag-situasjon, sa Eriksson til Expressen.

39-åringen ble pågrepet i 1-tiden natt til lørdag, og er ifølge politiet mest sannsynlig personen som kapret en lastebil sentralt i Stockholm, og senere kjørte den inn en folkemengde i Drottninggatan.

Usbekeren er firebarnsfar og søkte om oppholdstillatelse i Sverige i 2014, en søknad som ble avslått sommeren 2016. Ifølge svensk politi har han vist sympati for ekstreme organisasjoner som IS.

Ytterligere en person ble pågrepet søndag, mistenkt for samme lovbrudd, men med lavere mistankegrad.

LES OGSÅ:

(©NTB)

Publisert: