Japan: Ytterligere 99 er virussmittet på cruiseskip

Ytterligere 99 personer er smittet av covid-19-viruset på cruiseskipet Diamond Princess. Dermed er det i alt 454 smittede om bord, ifølge japanske myndigheter.

Journalister på plass ved havnen i Yokohama nær Tokyo, der cruiseskipet ligger. Smitteutbruddet om bord er det verste utenfor Kina. Foto. Mayuko Isobe / Kyodo News via AP / NTB scanpix
  • NTB-DPA
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over to år gammel

Nesten halvparten av de siste som har fått påvist smitten, er japanere. Diamond Princess hadde om lag 3700 mennesker om bord da det ble satt i karantene 4. februar. Så langt er 1723 av dem testet for viruset.

Amerikanske myndigheter har evakuert rundt 340 amerikanske passasjerer fra skipet og satt dem på to chartrede fly tilbake til USA. Det første flyet landet mandag morgen i California. 14 av passasjerene har fått påvist smitte, opplyser USAs utenriksdepartement.

Passasjerer om bord på MS Westerdam, som nå ligger til kai i Sihanoukville i Kambodsja.

Som følge av virusutbruddet ber japanske myndigheter om å unngå alle sammenkomster som ikke er helt nødvendige. Det betyr at også den planlagte bursdagsfeiringen for keiser Naruhito den 24. februar er avlyst.

Også i Kambodsja har et cruiseskip skapt problemer. Etter å ha blitt avvist av flere land, fikk skipet Westerdam med over 2000 mennesker om bord legge til kai i Kambodsja i forrige uke. Passasjerene fikk også gå i land fordi cruiseselskapet Holland America Line insisterte på at det ikke var noen smittede om bord.

Senere har det vist seg at en tidligere passasjer har fått påvist smitten idet hun ankom Malaysia.

Cruiseskipets operatør forsøker nå å spore opp hundrevis av passasjerer for å få dem tilbake til skipet og finne ut om flere er smittet.

Les også:

Publisert: