Demonstrasjonene mot Netanyahu fortsetter

Israelsk politi brukte natt til fredag vannkanoner og pågrep over 50 demonstranter i Jerusalem, etter nye protester mot statsminister Benjamin Netanyahu.

Demonstrasjonene mot statsminister Benjamin Netanyahu fortsetter i Israel, der minst 55 demonstranter ble pågrepet av Politiet i Jerusalem natt til fredag.
 • NTB-AP
Publisert: Publisert:
Israelsk politi tok i bruk vannkanoner mot demonstranter nær statsminister Benjamin Netanyahus bolig i Jerusalem natt til fredag.
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Demonstranter har i flere uker samlet seg nær statsministerboligen og krevd korrupsjonstiltalte Netanyahus avgang, og torsdag kveld samlet flere hundre seg på nytt.

Demonstrantene mener også at Netanyahu og hans regjering har sviktet i kampen mot koronaviruset, men har til tider blitt møtt av motdemonstranter.

Dette var også tilfelle torsdag kveld, der de to gruppene ble holdt atskilt av politiet og deres sperringer.

Politiet sier de slo til mot demonstrantene da de forsøkte å legge ut på en marsj gjennom Jerusalem. Fire store kjøretøy med vannkanoner rullet til slutt inn for å tvinge menneskemengden bort fra området. Minst 55 demonstranter ble pågrepet.

Israelske myndigheter var raskt ute med å innføre smitteverntiltak og stengte ned store deler av samfunnet i mars, noe som fikk smittespredningen til å bremse opp.

I forrige måned besluttet Netanyahus regjering å oppheve så å si alle tiltak, noe som raskt førte til en oppblomstring av smitte.

Israel har nå registrert nærmere 60.000 smittede og 450 koronarelaterte dødsfall.

Tusenvis av israelere har de siste ukene demonstrert med krav om at landets korrupsjonstiltalte statsminister Benjamin Netanyahu går av. Natt til fredag ble de møtt med vannkanoner fra politiet.

Les også

 1. Benjamin Netanyahu rystes av ny koronabølge

 2. Vitner i korrupsjonsrettssak mot Netanyahu kalles inn i januar

 3. Tusener demonstrerer i Jerusalem mot Netanyahu

Publisert:
 1. Benjamin Netanyahu
 2. Israel

Mest lest akkurat nå

 1. Advokat til Aftenbladet: – De forventer at vi leser obduk­sjons­rapporter på flyet

 2. Sandnes-talent herjet - vant 13-0 (!)

 3. Pia Myrvold flytter hjem til Stavanger

 4. Flere barnefamilier enn tidligere er bostedsløse: – Alvorlig

 5. Magne Fjell blir ny havnedirektør

 6. Motorstopp på E39 onsdag formiddag