USAs forsvarssjef angrer på deltakelse i Trump-stunt

USAs forsvarssjef Mark Milley angrer på å ha posert på bilder med president Donald Trump etter at plassen utenfor Det hvite hus var ryddet for demonstranter.

President Donald Trump og flere av hans nærmeste medarbeidere spaserte mandag til St. John's-kirken, etter at plassen utenfor Det hvite hus var ryddet for demonstranter som protesterte mot rasisme og politivold. Sammen med Trump var blant andre justisminister William Barr (t.v.), forsvarsminister Marks Esper (i midten) og forsvarssjef Mark Milley (til høyre).
  • NTB-DPA-AP
Publisert: Publisert:
USAs forsvarssjef angrer på at han stilte opp for Donald Trump da presidenten mandag oppsøkte en kirke for å posere for fotografene med en bibel i hånden.
icon
Denne artikkelen er over to år gammel

– Jeg skulle ikke ha vært der, sier Milley.

– Mitt nærvær der og da skapte et inntrykk av at forsvaret er involvert i innenlandsk politikk, sier han.

Mandag ryddet politiet og nasjonalgarden området utenfor Det hvite hus for demonstranter som protesterte mot politivold og rasisme. Demonstrantene framsto som fredelige, og opprørspoliti skjøt tåregass og brukte pepperspray og sjokkgranater mot folkemengden for å bane vei for presidenten. Hendelsen har skapt sterke reaksjoner.

Trump og hans følge, som foruten Milley også inkluderte forsvarsminister Mark Esper, gikk deretter til fots til St. John's-kirken i nærheten. Der poserte presidenten med en bibel i hånden.

Publisert: