Reuters: Flere republikanske tjenestemenn går sammen mot Trump-gjenvalg

Flere titalls republikanere, av dem flere som har tjenestegjort under flere presidenter, går sammen i et forsøk på å forhindre president Donald Trumps gjenvalg.

En gruppe republikanere, som tidligere har hatt høytstående posisjoner under flere presidenter, går sammen i et forsøk på å forhindre at president Donald Trump blir gjenvalgt. Foto: Ross D. Franklin / AP / NTB scanpix

  • NTB
Publisert: Publisert:

Det opplyser flere som er tett på prosessen til Reuters.

Gruppa består foreløpig av minst tjue personer som har tjenestegjort i Det hvite hus under Ronald Reagan og far og sønn George Bush.

Flere titalls til er i samtaler med mål om å bli med. Gruppa vil argumentere for at fire nye år med Donald Trump ved spakene vil være så skadelig at republikanske velgere heller bør stemme på Biden, tross ideologiske forskjeller, opplyser Reuters' kilder.

De to som leder initiativet skal være John Bellinger og Ken Wainstein, som begge hadde framtredende posisjoner under George W. Bush. Bellinger var rådgiver til det nasjonale sikkerhetsrådet og utenriksdepartementet, mens Wainstein har Bushs rådgiver som innenlands sikkerhet og var stabssjef for tidligere FBI-sjef Robert Mueller.

I tillegg skal Robert Blackwill, som var utenrikspolitisk rådgiver under begge Bush-presidentene og India-ambassadør under George W. Bush, være del av gruppen.

Trump har fått hard kritikk fra flere pensjonerte militærledere og tidligere medarbeidere fra administrasjonen sin de siste ukene for måten han har slått hardt ned på demonstrasjoner mot rasisme og politivold i USA, i tillegg til håndteringen av koronapandemien.

Publisert:
  1. Donald Trump
  2. Amerikansk politikk

Mest lest akkurat nå

  1. Går inn for å forlenge smitte­vern­tiltakene i Stavanger til 8. februar: - Situasjonen er fortsatt svært alvorlig

  2. Bor du i borettslag, i Smeaheia, i Bjergsted, på Hinna eller har du hus i naturfarge? Da bør du lese dette

  3. Matvognen måtte etter­fylle tre ganger sist helg: Hytte­folket vil ha middag med til fjell­heimen

  4. Parkeringskaos i Brekko - politiet ber turfolk vise hensyn

  5. Søstrenes idyll i Ryfylke er truet av utbyggingsprosjekt: - Helt vanvittig

  6. Salget har tatt helt av. Nå er det tomt i flere butikker