Belgiske målinger: Over 50 prosent av stemmene går til Macron

Ifølge belgiske RTBF viser målinger at Frankrikes president Emmanuel Macron ligger an til å få mellom 55 og 58 prosent av stemmene i presidentvalget.

Frankrikes president Emmanuel Macron.
  • NTB
Publisert: Publisert:
Emmanuel Macrons valgkampmedarbeidere jobber for å få alt klart til at presidenten skal holde tale søndag kveld, som han skal enten det blir seier eller tap. Målinger gjort for belgiske medier gir Macron seieren i valget.
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Tallene til den belgiske kringkasteren RTBF er hentet fra to meningsmålingsinstitutter og er basert på velgere som hadde stemt innen klokken 17.

Målingene deres gir Marine Le Pen fra det høyrepopulistiske partiet Nasjonal samling mellom 42 og 45 prosent av stemmene.

Avisen La Libre har de samme tallene som RTBF, men skriver at de baserer sine anslag på tall fra fire meningsmålinger utført av fire forskjellige institutter i Frankrike.

Hos avisen Le Soir vil Macron få 55 prosent av stemmene mot 45 prosent til Le Pen, ifølge de første anslagene fra meningsmålingsinstituttene de bruker.

Alle tre medier legger til at tallene kun er foreløpige anslag og må leses med forbehold om endringer.

De siste valglokalene i Frankrike stenger klokken 20, og da kommer også den første valgprognosen basert på offisielle tall.

Det er ulovlig å publisere meningsmålinger på selve valgdagen i Frankrike, men det hindrer ikke mediene i nabolandene, blant annet Belgia og Sveits, i å publisere sine.

Publisert: