Storbrann på Fisherman's Wharf i San Francisco

Det velkjente turistmålet Fisherman's Wharf i San Francisco ble rammet av en storbrann lørdag. Et historisk frakteskip fra andre verdenskrig ble reddet.

Publisert: Publisert:

Brannslanger i gaten utenfor Fisherman's Wharf i San Francisco. En storbrann herjet lørdag Pier 45. Foto: Jeff Chiu / AP / NTB scanpix

  • NTB-DPA

Brannfolk på plass ved libertyskipet Jeremiah O'Brien ved Fisherman's Wharf i San Francisco. Flammene truet på et punkt det historiske fartøyet, et av de få gjenværende i sitt slag. Foto: Jeff Chiu / AP / NTB scanpix

En brannbåt ble satt i stilling for å beskytte et historisk fartøy fra andre verdenskrig da en stor brann ødela et lager på Pier 45 på Fisherman's Wharf i San Francisco. Foto: KPIX-TV CBS-Viacom / AP / NTB scanpix

Brannen brøt ut natt til lørdag i en stor lagerbygning i enden av Pier 45, opplyser Jonathan Baxter i byens brannvesen. Det er vanligvis ingen i lageret om natten, men hjemløse antas å ta seg inn der for å sove. Så langt er det ikke meldt om døde eller skadde.

Da den første brannbilen kom til stedet, strakte flammene seg høyere enn stigen kunne rekke. Til tross for at den fikk skader på grunn av varmen, valgte brannfolkene likevel ikke å trekke den tilbake, noe som viste seg å bli avgjørende for å hindre spredning, sier Baxter.

Totalt ble 150 brannfolk satt inn i slukningsarbeidet, og på et tidspunkt truet ilden museumsskipet Jeremiah O'Brien. Fartøyet er et av få gjenværende såkalte libertyskip, serieproduserte fraktefartøy som utgjorde en viktig del av den allierte infrastrukturen under andre verdenskrig.

Fartøyet var med under invasjonen i Normandie og er nå en turistattraksjon.

En brannbåt ble satt i stilling for å beskytte skipet, og bidro også til å pøse vann fra San Francisco Bay over vestsiden av brannen.

Jeremiah O'Brien slapp fra det uten andre skader enn noen bobler i malingen.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Samferdselsdepartementet går for den røde streken på kartet

  2. Fire nye smittetilfeller i Stavanger

  3. – De kaller det tidenes funn i Norge

  4. – En helt fantastisk løsning i disse krisetider

  5. Er god for nesten 3 milli­arder: Sørlendingen har tredoblet formuen

  6. Da viruset kom til Norge, tok Ingeborg (47) grep. Personer med fedme rammes hardere av korona, viser ny forskning.

  1. San Francisco