Maduro positiv til Norge-samtaler

Venezuelas president Nicolás Maduro lover å vise at han har «god tro» i forkant av møtene i Norge mellom hans representanter og opposisjonen.

Venezuelas president Nicolás Maduro er positiv i forkant av møtene i Norge. Foto: AP / NTB scanpix
  • NTB
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over tre år gammel

– Vi skal vise vår beste, gode tro i å finne en fredfull, demokratisk enighet for å løse konflikten i Venezuela, basert på plattformen partiene er blitt enige om, sa Maduro i en TV-sendt tale mandag.

Møtene som skal finne sted i Oslo denne uken, er en ny runde med samtaler mellom Maduro-representanter og representanter fra opposisjonsleder Juan Guaidó. Sistnevnte har erklært seg selv som midlertidig president og har fått støtte av over 50 land. Norge er ikke blant dem.

Venezuelas opposisjonsleder Juan Guaidó, som i januar utropte seg selv til president, har bekreftet at hans representanter og utsendinger fra regimet denne uka møtes til nye samtaler i Oslo. Foto: AP / NTB scanpix

Maduro bekrefter at hans delegasjon inkluderer blant andre kommunikasjonsminister Jorge Rodriguez, guvernøren i delstaten Miranda Hector Rodriguez og utenriksminister Jorge Arreaza.

– Dette er en dialog mellom regjeringen, militæret og den ekstremistiske opposisjonen, som prøver å velte regjeringen med støtte fra amerikanske interesser, fortsatte Maduro i TV-talen.

Samtalene i Norge skjer etter flere måneder med politisk krise i landet.

Mandag ønsket ikke norsk UD å si noe om samtalene er i gang i Oslo, hvor de finner sted og hvem som deltar.

Publisert: