Olaf Scholz vil overta etter Angela Merkel

De tyske sosialdemokratene (SPD) har nominert finansminister Olaf Scholz som sin kandidat i neste års valg på ny statsminister.

Publisert: Publisert:

Tysklands finansminister Olaf Scholz blir sosialdemokratenes kandidat til å overta etter Angela Merkel i neste års valg. Foto: AP / NTB scanpix

  • NTB-DPA

62 år gamle Scholz stilte også til valg som ny SPD-leder i november i fjor, men tapte da kampen mot Norbert Walter-Borjans og Saskia Esken som deler ledervervet.

Walter-Borjans og Esken har vært kritiske til SPDs regjeringsdeltakelse, men Scholz har likevel partiet i ryggen foran neste års valg.

Han opplyste selv om nominasjonen på Twitter mandag. Tysklands nåværende statsminister Angela Merkel fra høyrepartiet CDU har gjort det klart at hun ikke tar en ny periode.

Scholz regnes å tilhøre høyresiden i det sosialdemokratiske partiet og har høstet ros for håndteringen av de økonomiske utfordringene skapt av koronakrisen.

Etter å ha vært borgermester i Hamburg fra 2011 til 2018, ble Scholz del av Merkels koalisjonsregjering for to år siden.

Det er ikke klart hvem CDU og CSU vil fremme som deres kandidat.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Signalbygget på Forus skal rives. Her er de nye planene

  2. Regler for utbetalinger til politikere og partier er kjent ulovlig. Det kan få landsdekkende konsekvenser

  3. Rødt legger lokk på saken. Slik forklarer Stavanger-politikeren hvorfor hun bryter ut

  4. Ett nytt smittetilfelle i Stavanger

  5. Elbiler må betale mer

  6. Koronasmitten øker - men ikke i Sverige