Stoltenberg advarer mot å trekke NATO inn i diskusjonene om Iran

NATO-sjef Jens Stoltenberg tror spekulasjoner om et alliert nærvær i Hormuzstredet bare vil gjøre situasjonen enda mer spent.

NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg på sitt kontor i alliansens hovedkvarter i Brussel. Foto: Johan Falnes / NTB scanpix
 • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

– Det er en alvorlig situasjon. Men jeg tror det er viktig at man nå ikke bidrar til å øke spenningen ved å spekulere for mye. Det viktigste er at man prøver å finne en måte å få ned spenningen på, sier Stoltenberg til NTB.

Han forteller at situasjonen i Hormuzstredet og Omanbukta er blitt diskutert på flere NATO-møter den siste tida, og at han selv har snakket med både utenriksminister Mike Pompeo og tidligere forsvarsminister Patrick Shanahan om saken.

Men iranerne har han ikke snakket med.

– Nei, og det ville heller ikke ha vært naturlig, simpelthen fordi dette er en situasjon der NATO ikke er direkte involvert.

Stoltenberg advarer mot å begynne å spekulere på om det kan bli aktuelt med et militært nærvær i området fra NATOs side.

– Nå må vi gjøre alt for å bidra til å få ned spenningen, for å få ned faren for en militær konflikt. Da tror jeg ikke tida er inne for å tenke høyt om et mulig NATO-nærvær. Det kan bare bidra til det motsatte, sier han.

Publisert:
 1. Nato
 2. Jens Stoltenberg
 3. USA
 4. Iran

Mest lest akkurat nå

 1. Mange av kundene er blitt deres venner, men etter 37 år er det slutt

 2. Ny gigant-trafo i Stavanger kan ødelegge denne skogen

 3. I Sandnes produseres det talenter på løpende bånd

 4. Arne Viste starter nytt vikarbyrå for papirløse

 5. Mener Berisha er verdt 70 millioner for Viking

 6. Blankt nei til 110-grense i Ryfast