SOHR: 15 drept i Tyrkias offensiv i Nord-Syria, åtte av dem sivile

Minst 15 er drept, åtte av dem sivile, i tyrkiske luftangrep mot kurdiskkontrollerte områder i nordøst-Syria onsdag, ifølge observatørgruppa SOHR.

Røyk var synlig fra den tyrkiske siden av grensa etter angrep onsdag, Foto: Lefteris Pitarakis / AP / NTB scanpix
  • NTB
Publisert: Publisert:
Syrere flykter fra tyrkiske luftangrep i Ras al-Ayn nordøst i Syria. Foto: Baderkhan Ahmad / AP / NTB scanpix
icon
Denne artikkelen er over tre år gammel

Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) sier minst to av de sivile ble drept i angrep mot byen Qamishli. Observatørgruppa sier at mer enn 40 mennesker er skadd i angrepene.

President Recep Tayyip Erdogan opplyste onsdag at tyrkiske styrker har innledet den lenge varslede militæroffensiven mot kurdisk milits nord i nabolandet Syria.

Den syriske opprørsalliansen SDF, som i hovedsak består av kurdiske grupper, sa tidligere onsdag at to sivile er blitt drept og at flere er skadd, fordelt på en rekke angrepsområder. Det sivile og militære koordineringssenteret til SDF sier at 25 tyrkiske kampfly inngikk i den første fasen av offensiven mot i alt 16 mål i det utstrakte grenseområdet.

Kurderne har sverget å kjempe imot enhver militæroffensiv på bakken, og den sivile befolkningen er blitt oppfordret til å mobilisere.

Det flate og åpne terrenget er imidlertid svært fordelaktig for den mye større tyrkiske hæren, og kurderne levnes små sjanser uten hjelp fra sine allierte.

Tyrkias offensiv, som har blitt møtt med mye motbør, kommer tre dager etter at USAs president Donald Trump kunngjorde at amerikanske tropper skal trekkes tilbake fra grensen. Amerikanerne har kjempet sammen med SDF i kampen mot IS, og kunngjøringen ble sett som et grønt lys for en tyrkisk offensiv.

Trump sa onsdag i en kunngjøring at USA ikke støttet Tyrkias offensiv, som ifølge ham er en «dårlig idé».

Publisert: