200 borgermestre ber Senatet skjerpe våpenlovene

Over 200 amerikanske borgermestre ber Senatet avbryte sommerferien og vedta nye strengere våpenlover som følge av de to siste masseskytingene.

El Pasos republikanske borgermester Dee Margo, til venstre, er blant borgermestrene som ber Senatet vedta strengere våpenlover. Her hilser han og Texas-senatorene Ted Cruz og John Cornyn på president Donald Trump under Trumps besøk i El Paso onsdag. Foto: Evan Vucci / AP / NTB scanpix
  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Blant dem som har undertegnet brevet til lederne for begge partier i Senatet, er borgermestrene i El Paso i Texas og Dayton i Ohio, der 31 mennesker ble drept i forrige helgs massakrer.

– Politikken har stått i veien for handling altfor lenge, og jeg kan fortelle deg at politikk virker smålig når dine venner og naboer er såret eller døde, sier Nan Whaley, som er borgermester i Dayton.

I brevet sier lederen for samarbeidsorganet for borgermestrene, Bryan Barnett, at det ikke er en partipolitisk sak å holde USAs byer trygge.

To lover om strengere bakgrunnssjekk av våpenkjøpere er tidligere i år vedtatt av Representantenes hus, der demokratene har flertall, men hittil har det republikanske flertallet i Senatet blokkert en avstemning der.

President Donald Trump fikk en blandet mottakelse da han onsdag besøkte Dayton og El Paso. I løpet av dagen slo han hardt til mot sine motstandere, blant dem Whaley, noe som undergravde en følelse av samhold i USA etter skyteepisodene.

Publisert:
  1. Våpenlover
  2. Donald Trump
  3. USA

Mest lest akkurat nå

  1. Helseministeren: – At Nord-Jæren nå innfører munnbindpåbud viser at de tar situasjonen på alvor. Et eksempel til etterfølgelse

  2. Det går ikkje så bra med Knut (42) på Mallorca

  3. Disse korona­reglene gjelder nå

  4. SV krever kontantstøtte for å hjelpe folk med strømregningen

  5. 8 myter om koronavaksinen

  6. Marcus (8) er koronasmittet. Det var ikke åpenbart for noen. Så ble det for første gang masse­testing på skolen