200 borgermestre ber Senatet skjerpe våpenlovene

Over 200 amerikanske borgermestre ber Senatet avbryte sommerferien og vedta nye strengere våpenlover som følge av de to siste masseskytingene.

Publisert: Publisert:

El Pasos republikanske borgermester Dee Margo, til venstre, er blant borgermestrene som ber Senatet vedta strengere våpenlover. Her hilser han og Texas-senatorene Ted Cruz og John Cornyn på president Donald Trump under Trumps besøk i El Paso onsdag. Foto: Evan Vucci / AP / NTB scanpix

  • NTB
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Blant dem som har undertegnet brevet til lederne for begge partier i Senatet, er borgermestrene i El Paso i Texas og Dayton i Ohio, der 31 mennesker ble drept i forrige helgs massakrer.

– Politikken har stått i veien for handling altfor lenge, og jeg kan fortelle deg at politikk virker smålig når dine venner og naboer er såret eller døde, sier Nan Whaley, som er borgermester i Dayton.

I brevet sier lederen for samarbeidsorganet for borgermestrene, Bryan Barnett, at det ikke er en partipolitisk sak å holde USAs byer trygge.

To lover om strengere bakgrunnssjekk av våpenkjøpere er tidligere i år vedtatt av Representantenes hus, der demokratene har flertall, men hittil har det republikanske flertallet i Senatet blokkert en avstemning der.

President Donald Trump fikk en blandet mottakelse da han onsdag besøkte Dayton og El Paso. I løpet av dagen slo han hardt til mot sine motstandere, blant dem Whaley, noe som undergravde en følelse av samhold i USA etter skyteepisodene.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Ingebrigtsen gjør narr av Warholm-utspill

  2. Sigrid Sollund blir kjempeengstelig hver gang sjefen ber om et møte. Det er hun ikke alene om.

  3. Bil begynte å brenne under kjøring på fylkesvei 44

  4. Viking-helten fortsatt taus om fremtiden: – Vil ikke tenke på det nå

  5. Den kommende Røde Kors-presidenten har alltid en plan. Da sønnen fikk skallen splintret på Utøya, hadde hun 27.

  6. Familie følte seg forgiftet – hadde spist sønnens hasjbrownies

  1. Våpenlover
  2. Donald Trump
  3. USA