Hawaii-dommer blokkerer Trumps reviderte innreiseforbud

En føderal dommer på Hawaii har blokkert Trumps tredje utgave av det omstridte innreiseforbudet, kun timer før det skulle tre i kraft.

Den føderale dommeren Derrick Watson på Hawaii har blokkert Trump-administrasjonens tredje utgave av det omstridte innreiseforbudet. Foto: AP / NTB scanpix

 • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Dommer Derrick Watson godkjente tirsdag delstaten Hawaiis henvendelse om en midlertidig blokkering av de føderale myndighetenes planer om å iverksette innreiseforbudet.

Den tredje utgaven av forbudet, som omfatter borgere fra Iran, Libya, Nord-Korea, Somalia, Syria, Jemen og Tsjad samt enkelte høytstående tjenestemenn fra Venezuela og deres familier, skulle etter planen tre i kraft ved midnatt onsdag Washington-tid.

Delstatsmyndighetene på Hawaii har, som ved tidligere anledninger, protestert mot forbudet og sier at også den siste reviderte utgaven av Trumps innreiseforbud har som mål å «ekskludere muslimer fra USA».

Tirsdag ga dommer Watson Hawaii medhold i at det reviderte innreiseforbudet «lider av de samme sykdommene som de foregående», ifølge Washington Post.

– Det mangler tilstrekkelig grunnlag for å kunne si at innreise for over 150 millioner statsborgere fra seks navngitte land vil være skadelig for USAs interesser, heter det i begrunnelsen fra Watson.

Det er tredje gang at Trump-administrasjonen forsøker å få innført begrensninger på hvilke lands borgere som kan få reise inn i USA. I september utsatte amerikansk høyesterett en viktig høring der det skulle avgjøres om forbudet er i strid med amerikansk lov.

Andre føderale domstoler i USA vurderer også muligheter for å blokkere den siste utgaven av innreiseforbudet.

Mange har protestert mot Trumps innreiseforbud. Foto: AP / NTB scanpix

Publisert:
 1. Donald Trump
 2. USA
 3. Immigrasjon
 4. Venezuela
 5. Iran

Mest lest akkurat nå

 1. Het budkamp om hytte ved Hellestøstranden

 2. Slik gikk det da politikerne ble orientert om brannnsaken til Berit

 3. Hardt ut mot NRK-program: Tre påstander om vekt, trening og kosthold stemmer ikke, ifølge eksperter

 4. – Samfunnet kunne vært spart for utgiften

 5. Vi kan vel leve godt med de kroppene vi har?

 6. Jerusalem er på kokepunktet