Hawaii-dommer blokkerer Trumps reviderte innreiseforbud

En føderal dommer på Hawaii har blokkert Trumps tredje utgave av det omstridte innreiseforbudet, kun timer før det skulle tre i kraft.

Den føderale dommeren Derrick Watson på Hawaii har blokkert Trump-administrasjonens tredje utgave av det omstridte innreiseforbudet. Foto: AP / NTB scanpix

 • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Dommer Derrick Watson godkjente tirsdag delstaten Hawaiis henvendelse om en midlertidig blokkering av de føderale myndighetenes planer om å iverksette innreiseforbudet.

Den tredje utgaven av forbudet, som omfatter borgere fra Iran, Libya, Nord-Korea, Somalia, Syria, Jemen og Tsjad samt enkelte høytstående tjenestemenn fra Venezuela og deres familier, skulle etter planen tre i kraft ved midnatt onsdag Washington-tid.

Delstatsmyndighetene på Hawaii har, som ved tidligere anledninger, protestert mot forbudet og sier at også den siste reviderte utgaven av Trumps innreiseforbud har som mål å «ekskludere muslimer fra USA».

Tirsdag ga dommer Watson Hawaii medhold i at det reviderte innreiseforbudet «lider av de samme sykdommene som de foregående», ifølge Washington Post.

– Det mangler tilstrekkelig grunnlag for å kunne si at innreise for over 150 millioner statsborgere fra seks navngitte land vil være skadelig for USAs interesser, heter det i begrunnelsen fra Watson.

Det er tredje gang at Trump-administrasjonen forsøker å få innført begrensninger på hvilke lands borgere som kan få reise inn i USA. I september utsatte amerikansk høyesterett en viktig høring der det skulle avgjøres om forbudet er i strid med amerikansk lov.

Andre føderale domstoler i USA vurderer også muligheter for å blokkere den siste utgaven av innreiseforbudet.

Mange har protestert mot Trumps innreiseforbud. Foto: AP / NTB scanpix

Publisert:
 1. Donald Trump
 2. USA
 3. Immigrasjon
 4. Venezuela
 5. Iran

Mest lest akkurat nå

 1. SISTE: Koronatrøbbel for Viking - flere viktige spillere ute

 2. Buevegen stengt etter alvorlig trafikkulykke

 3. Berntsens exit og Viking-Start direkte her nå

 4. Denne kommunen i Rogaland er kåret til Norges mest kristne

 5. Kvinner handler julegaver på Black Friday og menn sparer i aksjer. Så blir det slutt. Hva da?

 6. – Det er synd at Birkevold og Aftenbladet sprer «fake news»