Italiensk politi slo til mot gresk-albansk narkokartell

Italiensk politi har pågrepet 99 personer og beslaglagt store mengder narkotiske stoffer i et anslag mot et gresk-albansk narkotikakartell med forgreninger til italiensk mafia.

Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

Aksjonen har vært rettet mot fire forskjellige kriminelle grupper, opplyser politiet tirsdag. Fire av de mistenkte ble pågrepet av lokalt politi i Hellas, Albania og Belgia.

Til sammen beslagla politiet 117 kilo kokain, 4,6 tonn marihuana, 90 kilo hasj og 850 gram heroin eller morfin i den omfattende aksjonen, i tillegg til 554.000 euro i kontanter, sju biler, fem lastebiler, to båter og en campingbil.

Etterforskningen av narkokartellet startet allerede i 2012 med overvåking av narkotikamarkedet i den italienske byen Brescia like nord for Milano. Italienske myndigheter opplyser at gresk-albansk mafia var i ferd med å selge stoffene til italienske grupper knyttet til mafiaorganisasjonene Camorra, Sacra Corona Unita og 'Ndrangheta. (©NTB)

Publisert:
 1. Roma
 2. Mafia
 3. Hasj
 4. Etterforskning
 5. Politiet

Mest lest akkurat nå

 1. På papiret var alt i orden. Bak hyttefasaden skjulte det seg underbetaling, falske timelister og livsfarlige arbeidsforhold

 2. Unge menn uten førerkort krasjet inn i gjerde på Jåttå

 3. Smittevernoverlege: – Kan bli en fin vår og sommer, men ny bølge til høsten

 4. Borgli testet banesykling: - Hjelmen knuste momentant

 5. Staten kan ikke betale for alt

 6. Omsider får denne mannen en gate oppkalt etter seg