Trump og Merkel drøftet atomvåpen og jihadister

USAs president Donald Trump og Tysklands statsminister Angela Merkel drøftet atomtrussel, Midtøsten og terror i et møte i Hamburg i forkant av G20-toppmøtet. 

Publisert: Publisert:

Atomtrusselen fra Nord-Korea var blant temaene USAs president Donald Trump og Tysklands statsminister Angela Merkel drøftet da de møttes i Hamburg torsdag kveld. Foto: Michael Kappeler / AP / NTB scanpix

 • NTB
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

USAs president Donald Trump og førstedame Melania Trump ankom Hamburg torsdag ettermiddag. Foto: Michael Sohn / AP / NTB scanpix

USAs president Donald Trump og førstedame Melania Trump ankom Hamburg torsdag ettermiddag. Foto: Markus Schreiber / AP / NTB scanpix 

Det bekrefter den tyske regjeringen i en kort pressemelding torsdag kveld.

I løpet av det timelange møtet snakket de to statslederne også om spenningene i Midtøsten og den langvarige konflikten i det østlige Ukraina.

Offisielle talspersoner i Tyskland ville ikke kommentere om klimaendringene ble tatt opp i samtalen mellom Merkel og Trump. Også Tyskland og USAs utenriksministre Sigmar Gabriel og Rex Tillerson deltok på møtet.

Møtet var det tredje i rekken mellom de to regjeringslederne siden Trump ble innsatt som USAs president i januar i år.

Trump ankom den tyske byen like før klokka 16 torsdag i anledning G20-toppmøtet som starter fredag.

Klima og handel er to spørsmål der det ventes konfrontasjoner på G20-møtet. Det skyldes ikke minst den politiske linjen til Trump, som har «Amerika først» som motto for sin handelspolitikk, og som har bestemt seg for å trekke USA ut av Parisavtalen.

Tidligere på dagen talte Trump i Polens hovedstad Warszawa, før han sammen med blant andre førstedame Melania Trump reiste videre til Tyskland.

G20-toppmøtet starter i Hamburg fredag 7. juli. Samme dag skal Trump og Russlands president Vladimir Putin for første gang møtes ansikt til ansikt.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

 1. Lyn og regn i Agder - Rogaland slipper unna

 2. Trafikkulykke i Hå. Manuell dirigering på stedet

 3. 40 ganger høyere risiko å bli korona-smittet hvis du reiser hit på ferie

 4. Refser to Viking-spillere etter sesongstarten

 5. Båt var ute av kontroll på Austre Åmøy - fører klarte ikke å stoppe

 6. Vannskutere kjørte i Superspeed-bølgene nesten helt til Hirtshals

 1. G20
 2. Erna Solberg
 3. Melania Trump
 4. Donald Trump