Trump og Merkel drøftet atomvåpen og jihadister

USAs president Donald Trump og Tysklands statsminister Angela Merkel drøftet atomtrussel, Midtøsten og terror i et møte i Hamburg i forkant av G20-toppmøtet. 

Atomtrusselen fra Nord-Korea var blant temaene USAs president Donald Trump og Tysklands statsminister Angela Merkel drøftet da de møttes i Hamburg torsdag kveld. Foto: Michael Kappeler / AP / NTB scanpix

 • NTB
Publisert: Publisert:

USAs president Donald Trump og førstedame Melania Trump ankom Hamburg torsdag ettermiddag. Foto: Michael Sohn / AP / NTB scanpix

USAs president Donald Trump og førstedame Melania Trump ankom Hamburg torsdag ettermiddag. Foto: Markus Schreiber / AP / NTB scanpix 

iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Det bekrefter den tyske regjeringen i en kort pressemelding torsdag kveld.

I løpet av det timelange møtet snakket de to statslederne også om spenningene i Midtøsten og den langvarige konflikten i det østlige Ukraina.

Offisielle talspersoner i Tyskland ville ikke kommentere om klimaendringene ble tatt opp i samtalen mellom Merkel og Trump. Også Tyskland og USAs utenriksministre Sigmar Gabriel og Rex Tillerson deltok på møtet.

Møtet var det tredje i rekken mellom de to regjeringslederne siden Trump ble innsatt som USAs president i januar i år.

Trump ankom den tyske byen like før klokka 16 torsdag i anledning G20-toppmøtet som starter fredag.

Klima og handel er to spørsmål der det ventes konfrontasjoner på G20-møtet. Det skyldes ikke minst den politiske linjen til Trump, som har «Amerika først» som motto for sin handelspolitikk, og som har bestemt seg for å trekke USA ut av Parisavtalen.

Tidligere på dagen talte Trump i Polens hovedstad Warszawa, før han sammen med blant andre førstedame Melania Trump reiste videre til Tyskland.

G20-toppmøtet starter i Hamburg fredag 7. juli. Samme dag skal Trump og Russlands president Vladimir Putin for første gang møtes ansikt til ansikt.

Publisert:
 1. G20
 2. Erna Solberg
 3. Melania Trump
 4. Donald Trump

Mest lest akkurat nå

 1. I livet er hun vant til å bestemme. Når Carina skal leke, vil hun bli domi­nert

 2. Økt smitte på Gosen skole, 80 personer må i karantene

 3. Korona ga milliard­gevinst i Rogaland – nå tjener Helgø Meny «endelig» penger

 4. FHI har aldri sett noen lignende: En overraskende effekt av om­fattende smitte­vern­tiltak

 5. Klagestorm mot BBC etter massiv dekning av prins Philips bortgang

 6. Bymiljø­pakken må overføre million­beløp til Ryfast­sambandet