SOHR: Over 200.000 har flyktet fra Afrin på tre dager

Over 200.000 mennesker har de tre siste dagene flyktet fra kurdiskdominerte Afrin i Nord-Syria mens byen er under harde tyrkiske angrep, melder eksilgruppe.

Syrere på flukt fra kampene i Afrin. Foto: AP / NTB scanpix
  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

– Det har vært kraftige kamper gjennom natten i utkantområdene nord i byen, opplyser Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) lørdag morgen.

Organisasjonen meldte tidlig lørdag morgen at 150.000 sivile hadde flyktet fra byen, men få timer senere hadde ytterligere 50.000 greid å ta seg ut av byen som nå er under kraftig angrep.

Minst elleve mennesker ble drept lørdag mens de forsøkte å flykte fra byen, ifølge SOHR.

Tyrkiske styrker forsøker ved hjelp fra allierte syriske opprørere å ta seg inn i selve byen, som er kontrollert av den syriskkurdiske YPG-militsen, ifølge SOHR.

– Situasjonen er forferdelig, opplyser SOHRs leder Rami Abdulrahman.

Omringet

Afrin by, som har om lag 350.000 mennesker – de fleste kurdere – ble tidligere i uka omringet av tyrkiske regjeringsstyrker og syrisk-arabiske opprørere.

Den eneste fluktruten ut av byen er en vei som fører sørover mot områder som fortsatt er kontrollert av YPG eller syriske regjeringsstyrker.

I byen har det også bodd mennesker som har flyktet fra krigen i andre deler av Syria.

SOHR melder at den syriske regjeringen hindrer folk som flykter til tryggere områder i Aleppo-provinsen, men at de hindres i å ta seg inn i byen Aleppo av syriske regjeringsstyrker.

Sykehus bombet

YPG-militsen har vært støttet av USA og andre vestlige land under offensiven mot IS nord og øst i Syria. Men militsen regnes samtidig som en terrororganisasjon av Tyrkia som følge av påståtte bånd til den kurdiske PKK-geriljaen på tyrkisk side av grensen.

Fredag ble det meldt at sentralsykehuset i Afrin ble angrepet av tyrkiske krigsfly, og at 16 personer ble drept. Tyrkiske myndigheter har avvist opplysningene.

Sykehuset er nå ute av drift på grunn av angrepet, opplyser sykehusdirektør Jiwan Mohammed til det offisielle syriske nyhetsbyrået SANA.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Har du sett nordlys i kveld?

  2. To ganger fikk ekte­paret fra Jæren nei til å adoptere. Likevel dro de til Sør-Korea og hentet et barn

  3. 20 vil bli ny Kolumbus-sjef

  4. – Mange gilde minner har gått tapt, men det viktigste er at farmor kom seg ut

  5. Dramatikk i lokaloppgjøret - ellevill snuoperasjon

  6. Gir seg som Bryne-trener, assistenten kan overta