McConnell hudfletter Trump etter å ha frikjent ham

Den mektige republikaneren Mitch McConnell frikjente Donald Trump, men river ekspresidentens ettermæle fra hverandre og gir ham ansvaret for kongressopprøret.

Mitch McConnell under talen der han gikk hardt ut mot Donald Trump, kort tid etter å ha stemt for å frifinne den tidligere presidenten.
 • NTB
Publisert: Publisert:

McConnell var en av 43 republikanere som stemte for å frikjenne Trump i riksrettssaken. Han sier i ettertid at han kanskje hadde stemt for domfellelse dersom Trump fortsatt var president.

– Selv med blødende politibetjenter og knust glass på senatsgulvet, fortsatte han å hevde at valget var stjålet, sa McConnell, som er Republikanernes mindretallsleder i Senatet.

Ifølge McConnell har Trump direkte ansvaret for stormingen av Kongressen, som krevde fem menneskeliv, blant dem en politibetjent.

– I de siste ukene har presidentens støttespillere prøvd å bruke de 74 millioner som stemte på ham, som et menneskelig skjold mot kritikk. Det er absurd. 74 millioner amerikanere stormet ikke Kongressen, opprørere gjorde det. 74 millioner amerikanere sto ikke bak kampanjen med løgner om valget. Én person sto bak det. Kun én, sier McConnell.

Les også

 1. Ryker radikal republikaner ut?

 2. Han avgjør Trumps framtid

 3. Donald Trump frikjent i riksrettssaken – sju republikanere ville dømme ham

Publisert:
 1. Amerikansk politikk
 2. Donald Trump

Mest lest akkurat nå

 1. – Fest løse gjenstander

 2. Viking-tilskuer utestengt etter rasistiske rop mot Glimt-spiller

 3. Møt rogalendingene som forlater regjeringsapparatet

 4. Viking-talenter tatt ut på landslaget

 5. Dette anlegget kan snart gi deg høyere strømpris

 6. Geir Olsen fra Rogaland trenger ny jobb. På CV-en: Hindre regjeringskriser og rydde undertøyet til Trine Skei Grande