Ukrainere etterforskes for forsøk på valginnblanding i USA

Føderale etterforskere undersøker om nåværende og tidligere ukrainske tjenestepersoner forsøkte å påvirke presidentvalget i USA i fjor, skriver New York Times.

Donald Trump tapte valget.
 • NTB
Publisert: Publisert:

Blant det som angivelig etterforskes, er om de forsøkte å bruke Rudy Giuliani, som da var daværende president Donald Trumps personlige advokat, til å spre villedende påstander om daværende presidentkandidat Joe Biden, opplyser kilder til avisa.

Etterforskningen skal ha begynt mot slutten av Trumps presidentperiode, og pågår separat fra en føderal granskning av Giulianis forretninger i utlandet.

FBI er innblandet i den siste etterforskningen, som ifølge avisa retter seg mot ukrainske tjenestepersoner, blant dem parlamentarikeren Andrij Derkatsj. De skal ha forsøkt å svekke Bidens kandidatur ved å spre påstander om at Biden har opptrådt korrupt gjennom flere kanaler, blant dem Giuliani.

Giuliani skal blant annet ha møtt Derkatsj under en reise til Europa i 2019. Derkatsj ble av amerikansk etterretning i august beskrevet som en del av den russiske innsatsen for å påvirke det amerikanske presidentvalget.

Les også

 1. Storjury innkalles i New York – Trump kan bli tiltalt

Publisert:
 1. USA-valg 2020
 2. Presidentvalget i USA
 3. Joe Biden
 4. Donald Trump

Mest lest akkurat nå

 1. E39 er åpen igjen etter at tankbil veltet

 2. Fetterens forsvarer: – Justisministeren har valgt å ikke gjøre noen ting

 3. 20 grader i dag, uvær til natten

 4. Ferde vil øke bom­takstene på Nord-Jæren

 5. Først da turisttrafikken omtrent var borte, fikk Sandnes svar om Preikestol-skilting

 6. Rundt 15 prosent av kvinner har syndromet. – De fleste vet det ikke