Demokratene kaller Trumps krise ved grensen for «fabrikkert»

Leder Nancy Pelosi i Representantenes hus mener president Donald Trump velger å spille på frykt og ikke fakta når han snakker om situasjonen ved grensen.

Representantenes hus' leder Nancy Pelosi (t.h.) og hennes partifelle i Demokratene, Chuck Schumer, som er mindretallsleder i Senatet. Foto: AP / NTB scanpix
 • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

– President Trump må slutte å holde amerikanere som gisler, han må slutte å fabrikkere en krise og han må åpne statsapparatet i USA igjen, sa Pelosi i en direktesendt kommentar til Trumps tale natt til onsdag norsk tid.

Lederen i Representantenes hus, som talte sammen med hennes partifelle, Chuck Schumer, som er mindretallsleder for Demokratene i Senatet, mener presidenten har valgt å spille på frykt, mens Demokratene «vil ta utgangspunkt i fakta».

Hun sa imidlertid at hun er enig med presidenten i at det er nødvendig å sikre grensene, men står på sitt om at Demokratene ikke er villige til å godkjenne muren Trump vil bygge.

Pelosi mener Trump holder statsapparatet som gissel for hans «besettelse» om å tvinge amerikanere til å betale for det hun mener er en «dyr og ineffektiv» grensemur.

Den delvise nedstengningen av statsapparatet i USA er nå inne i sitt 18. døgn, den nest lengste i landets historie. Nedstengningen skjedde etter at Trump avviste flere budsjettvedtak fra Kongressen uten milliardene han krever til å bygge muren.

Publisert:
 1. USA
 2. Demokratene, USA
 3. Nancy Pelosi
 4. Donald Trump
 5. Frykt

Mest lest akkurat nå

 1. Innkaller til hastemøte om høye strømpriser

 2. Eliteserieklubb vil kjøpe Jostein Ekeland

 3. Snø og vind: Kan bli krevende kjøreforhold til fjells fredag

 4. 550.000 husstander mister TV2

 5. Hva tåler sykehusene før Norge må stenges ned? Det er ikke korona som er den største utfordringen

 6. Gjert Ingebrigtsen mener folk gjør én klassisk feil når de trener