Fargerik prideparade i Madrid

Hundretusener av spanjoler viftet med regnbueflagg og danset til teknomusikk da den første prideparaden siden pandemien gikk av stabelen i Madrid lørdag.

Hundretusener av mennesker deltok i prideparade i Madrid lørdag.
  • NTB-AFP
Publisert: Publisert:

Demonstrantene samlet seg på ettermiddagen bak en stor transparent med teksten «Synlighet, stolthet og motstand» før marsjen startet.

Mange av deltakerne hadde med vannpistoler til bruk i den kveldende heten, mens andre gikk med bar overkropp og danset til brasilianske rytmer og teknomusikk.

Ifølge myndighetene i byen deltok 600.000 mennesker i markeringen, som den statlige kringkasteren TVE sendte direkte for første gang.

Flere ministre fra den spanske venstreregjeringen deltok, blant dem innenriksminister Fernando Grande-Marlaska.

44 år gamle Miguel Angel Alfonso setter pris på å se fulle gater igjen, men mener at paraden burde legge mer vekt på krav, og ikke bare være en partybegivenhet som er blitt kommersiell.

Homofili ble tillatt i Spania i 1978, tre år etter at diktatoren Franco døde. Siden er likekjønnet ekteskap og adopsjon innført, men den nasjonale LGBTQ-føderasjonen FELFTBI+ mener det fortsatt er viktig å sørge for synlighet og bekjempe hatprat.

Publisert: