Syrias regjeringshær skal ha inntatt by nær Tyrkias grense

Soldater som kjemper for Syrias president Bashar al-Assad, har inntatt byen Tal Tamr i nærheten av grensa til Tyrkia, melder statlige syriske medier.

Publisert: Publisert:

Tyrkisk-støttede syriske opprørere feirer i Sanliurfa-provinsen søndag etter meldinger om at tyrkiske styrker og alliert milits hadde erobret byen Tal Abyad fra kurdisk milits. Foto: Cavit Ozgul / AP / NTB scanpix

  • NTB

Den syriske hæren har ankommet området for å «konfrontere tyrkisk aggresjon», melder det statlige nyhetsbyrået SANA mandag morgen.

Innbyggerne i Tal Tamr, som ligger rundt 20 kilometer fra grensa, ønsket soldatene velkommen, hevdes det videre.

Meldingen sier ingenting om hvilken retning den syriske hæren angivelig marsjerte inn i byen fra og gir ingen ytterligere detaljer.

Den tyrkiske hæren rykket forrige uke inn i Nord-Syria for å bekjempe kurdisk milits, som de siste årene har fått kontroll over større landområder erobret fra ekstremistgruppa IS.

Søndag kunngjorde den kurdiske administrasjonen at de har inngått en avtale med Assad-regjeringen. Den går ut på at den syriske hæren kommer den kurderdominerte SDF-militsen til unnsetning og at regjeringsstyrker utplasseres langs grensa, opplyser administrasjonen i en uttalelse.

SDF har i flere år vært alliert med USA. I helgen opplyste Pentagon at de opptil 1.000 amerikanske soldatene som er i Nord-Syria, har fått ordre om å trekke seg bort fra Nord-Syria. Det betyr ikke at bakkestyrken forlater landet, men at soldatene beveger seg lenger sør i frykt for at Tyrkia vil utvide offensiven i den retningen.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. 12 nordmenn ble nektet innreise i Spania – måtte snu med samme fly

  2. Meteorologene varsler sommer-comeback

  3. Ho ligg rundt 11 år på etterskot med å sortera bilda sine. Høyrest det kjent ut?

  4. Kritiserer markeringen i Stavanger: – De som deltok og bevisst brøt reglene, bør bruke hodet de neste dagene

  5. Aftenbladets spillerbørs: Innbytteren scoret to og var best

  6. Espedal: – Kjekt at en lokal gutt laget det første målet

  1. Tyrkia
  2. Syria