Flere republikanere forakter Trump

Donald Trump, underveis til et slag golf, hilser tilhengere langs veien.

Ifølge stjernejournalist Carl Bernstein forakter minst 21 republikanere i senatet Donald Trump.

 • Janne Hagen
  Janne Hagen
  Journalist
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Den amerikanske veteranjournalisten Carl Bernstein, som ble kjent under Watergate-skandalen i 1972, har offentliggjort navnene på 21 republikanske senatorer som han sier gjentatte ganger har uttrykt «ekstrem forakt» for Donald Trump, skriver Politiken.

I følge Bernstein har de funnet Trump uegnet som president. Det skriver nyhetsbyrået AP og flere amerikanske medier. Bernstein skriver på Twitter at han ikke bryter noen løfter om konfidensialitet ved å avsløre navnene på de republikanske senatorene, som inkluderer majoritetsleder Marco Rubio, senator fra Florida.

På Bernsteins liste finner vi Ben Sasse fra Nebraska, John Cornyn fra Texas, Susan Collins fra Maine og Mitt Romney fra Utah, som var blant de første republikanerne som anerkjente Joe Bidens seier i presidentvalget, til tross for Trumps mange protester og innvendinger.

Les også

Veggen taler: Trump er naboen fra helvete

Stod bak avsløringer som falt Nixon

Bernstein, nå 76, jobbet med Bob Woodward i The Washington Post om de historiske avsløringer av Watergate-skandalen som førte til Richard Nixons avgang som president i 1974.

Woodwards dekning av Trump har ført til to bestselgende bøker, som i stor grad har vært basert på ikke navngitte kilder som har fått sterk kritikk av Trump og hans administrasjon. Den siste boken siterer Trump på en rekke uttalelser som har fått mye kritikk fra presidenten - ikke minst i forbindelse med covid-19-pandemien.

Bernstein sier til CNN at «mange, om ikke de fleste jeg har hørt med» er fornøyd med Trumps nederlag i dette valget så lenge republikanerne fortsatt har flertall i Senatet.» Det vil først bli klart om partiet beholder flertallet 5. januar, når senatsvalgresultatet foreligger i delstaten Georgia.

En talsmann for Florida-senator Rick Scott som også er på Bernsteins liste, sier til Forbes at «listen er dum, og egentlig ikke fortjener noe svar.» - Bernstein aner ikke hva han snakker om, sier han.

Les også

 1. Biden vil omgi seg med erfarne Obama-medarbeidere

Publisert:

USA-valget

 1. Trump krever at 770 dokumenter hemmeligstemples

 2. Q-tilhengere tror Trump blir president igjen i dag

 3. Trump-allierte granskes etter kongress­opptøyene

 4. Politimann pågrepet etter opptøyene i Washington

 5. Biden: Er lei av Trump

 6. – Heller for mye enn for lite

 1. USA-valget
 2. Presidentvalget i USA
 3. Amerikansk politikk
 4. Donald Trump