Jordansk forfatter skutt og drept utenfor domstol

Den jordanske forfatteren Nahed Hattar er skutt og drept utenfor en rettsbygning i Jordans hovedstad Amman, melder nyhetsbyrået Petra.

  • NTB
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Hattar var tiltalt for å krenket islam etter å ha lagt ut en karikaturtegning av en IS-kriger i himmelen på sin Facebook-profil. Han ble truffet av tre kuler før gjerningsmannen ble pågrepet.

Øyenvitner sier at mannen åpnet ild rett foran en rettsbygning i Abdali-distriktet i Amman.

Hattar (56) meldte seg selv for politiet etter at jordansk politi utstedte en arrestordre mot ham i midten av august. Han ble løslatt mot kausjon i begynnelsen av september.

Assad-tilhenger

Hattar har vært en omstridt journalist og forfatter i Jordan, blant annet som følge av hans uttrykte støtte til Syrias president Bashar al-Assad.

Karikaturtegningen som Hattar la ut på Facebook i august, har tittelen «Guden til Daesh». Daesh er et arabisk akronym som brukes på den ytterliggående islamistgruppa IS, og tegningen viser en IS-kriger som sitter ved siden av to kvinner og ber Gud hente en drink til ham.

Tegningen har skapt sterke reaksjoner blant muslimer i Jordan.

Hattar, som selv var kristen, har forklart at det ikke var meningen å fornærme muslimer, men at tegningen skulle vise hvordan IS ser for seg Gud og himmelen.

Advokat trakk seg

Hattar er blitt pågrepet flere ganger tidligere. Blant annet har han vært tiltalt for å ha fornærmet Jordans konge, men ble da frikjent.

Hans advokat i flere av sakene, Faisel al-Batayneh, trakk seg fra den siste saken av «religiøse grunner». Ifølge Al Jazeera uttalte han også at hans klient hadde opptrådt ufølsomt og at han hadde gjort en alvorlig feil da han la karikaturen ut på Facebook. (NTB)

Publisert: