FN ber om etterforskning av fengselsangrepet i Ukraina

FN ber partene på bakken i Ukraina etterforske fullt ut hva som har skjedd ved et fengsel der over 50 ukrainske krigsfanger ble drept.

Bilder fra fengselet der over 50 ukrainske krigsfanger ble drept i separatistkontrollerte Olenivka. Russland og Ukraina anklager hverandre for angrepet.
 • NTB
Publisert: Publisert:

– Vi vil sterkt oppfordre partene på bakken til å etterforske fullt ut hva som har skjedd, sa Farhan Haq, visetalsmann for FNs generalsekretær, på en pressekonferanse fredag kveld, ifølge The Guardian.

Han sier at FN ikke har førstehåndsinformasjon om angrepet, og at spørsmålet om tilgang til stedet også er et vanskelig punkt.

Den internasjonale Røde Kors-komiteen (ICRC) oppgir at organisasjonen har bedt om å få tilgang til fengselet for å undersøke helsen og tilstanden til dem som var til stede da angrepet skjedde.

– Vår prioritet nå er å sikre at de sårede får livreddende behandling, og at kroppene til dem som mistet livet, blir håndtert på en verdig måte, skriver ICRC i en uttalelse.

Angrepet skjedde i Olenivka i Donetsk øst i Ukraina like ved frontlinjen, i et område som kontrolleres av russiskstøttede separatister.

Både separatistene og ukrainske myndigheter har fastslått at 53 ukrainere ble drept og 75 andre ble såret. Partene anklager hverandre for å stå bak eksplosjonen.

Publisert:

Krigen i Ukraina

 1. Ukraina beskylder Russ­land for atom­terror

 2. – Jeg må komme nærme Putin, for å ta ham med hagla

 3. Russiske gruveselskap på Svalbard fikk sanksjonsunntak

 4. Knusende kritikk mot Amnestys Ukraina-rapport

 5. IAEA: Reell risiko for atomkatastrofe ved ukrainsk kjernekraftverk

 6. Tre nye skip med mais har dratt fra Ukraina

 1. Krigen i Ukraina
 2. Ukraina
 3. Russland
 4. FN
 5. Røde Kors