Rundt 20.000 rohingyaer kan ha flyktet på ett døgn

Masseflukten fra Myanmar til Bangladesh fortsetter. På ett døgn skal opptil 20.000 flere rohingyaer ha tatt seg over grensa til fots eller i båt, ifølge FN.

Rohingyaer fra Myanmar hviler etter å ha krysset grensa til Bangladesh lørdag. Foto: Bernat Armangue / AP / NTB scanpix
  • NTB
Publisert: Publisert:
På en uke har 60.000 rohingyaer flyktet fra Rakhine i Myanmar, ifølge FN. Her er flyktninger i Teknaf i Bangladesh lørdag. Foto: Bernat Armangue / AP / NTB scanpix
Flyktninger fra Myanmar går i land ved en elvebredd på den bangladeshiske siden av grensen, i Dakhinpara-området i Cox's Bazar lørdag. Foto: Bernat Armangue / AP / NTB scanpix
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

Myanmars sikkerhetsstyrker og opprørere fra rohingya-minoriteten anklager hverandre for å brenne ned landsbyer og begå overgrep i delstaten Rakhine.

Ifølge hæren har nesten 400 mennesker, de fleste av dem opprørere, blitt drept i kamper.

Volden som blusset opp den siste uke, har utløst en stor flyktningstrøm til nabolandet Bangladesh, der myndighetene i Myanmar hevder rohingya-muslimene hører hjemme.

– Rundt 60.000 har ankommet Bangladesh siden volden brøt ut 25. august, sier Vivian Tan, talsperson i FNs høykommissær for flyktninger UNHCR, lørdag.

Det er rundt 20.000 flere enn anslaget fra lokale myndigheter dagen før.

Flyktninger som har kommet fram til den bangladeshiske fiskelandsbyen Shah Porir Dwip, forteller om bomber som eksploderer, og rohingyaer som brennes levende.

– Vi flyktet til Bangladesh for å berge livet. Militæret og ekstremistene i Rakhine brenner oss, dreper oss og setter fyr på landsbyen vår, sier en mann som bare vil oppgi fornavnet Karim.

Han betalte nesten 1.200 kroner for hver av familiemedlemmene sine til en smugler som tok dem til Bangladesh i en trebåt. Før flukten hadde soldater drept 110 rohingyaer i landsbyen deres Kunnapara, nær kystbyen Maungdaw, opplyser Karim til nyhetsbyrået AP.

Publisert: