Iransk general truer USA og USAs allierte

Hvis USA avfyrer så mye som én kule mot Iran, vil «interessene til USA og landets allierte» bli satt i brann, hevder en iransk general.

Iranske rakettbatterier på et bilde offentliggjort av Irans forsvarsdepartement. Foto: AP / NTB scanpix
  • NTB-AFP
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over tre år gammel

Brigadegeneral Abolfazl Shekarchi, som er talsmann for den iranske generalstaben, kom med advarselen lørdag.

– Hvis én kule avfyres mot Iran, vil interessene til Amerika og landets allierte bli satt i brann, sa Shekarchi til nyhetsbyrået Tasnim.

Det spente forholdet mellom Iran og USA er blitt ytterligere forverret de siste dagene. USAs president Donald Trump sier han torsdag vurderte et militært angrep på Iran, som svar på at Iran skjøt ned en amerikansk militær drone.

Angrepet ble angivelig avlyst i siste øyeblikk fordi Trump ikke ville risikere at iranske liv gikk tapt. USA hevder at den amerikanske dronen ble skutt ned i internasjonalt luftrom, mens Iran hevder det ubemannede flyet befant seg i iransk luftrom.

USA har også anklaget Iran for å stå bak sabotasje og eksplosjoner som har rammet en rekke oljetankskip de siste månedene.

Ett av disse tankskipene er registrert i Norge, mens ett av de andre tilhører John Fredriksens rederi Frontline. USA er Norges nærmeste allierte.

Publisert: