Sanders mot overlegen seier i Nevada – knuser rivalene

Bernie Sanders går mot en overlegen og viktig seier i Demokratenes nominasjonsvalg i Nevada. – Vi kommer til å vinne i hele landet, sier 78-åringen.

Publisert: Publisert:

Valget i Nevada er det tredje i Demokratenes nominasjonskamp. Sanders vant primærvalget i New Hampshire, og han kom på annenplass i nominasjonsvalget i Iowa. Foto: Foto: Eric Gay/AP/NTB scanpix

 • NTB-AP-AFP

Bildet viser Bernie Sanders og kona Jane på et valgkamparrangement i San Antonio i Texas lørdag. Foto: Foto: Eric Gay/AP/NTB scanpix

– Vi er i live, og vi er på vei opp igjen, sa Biden lørdag i Las Vegas i Nevada. Foto: Foto: John Locher/AP/NTB scanpix

– Det amerikanske folket er trøtte og leie av en regjering som er basert på grådighet, korrupsjon og løgner. De ønsker seg en administrasjon som er basert på prinsippene om rettferdighet, sa Sanders på et valgkamparrangement i San Antonio

Sanders har allerede dratt videre til Texas for å drive valgkamp der.

– La meg takke Nevadas befolkning for støtten. Vi kommer til å vinne i hele landet, fordi det amerikanske folk er lei av en president som lyver hele tiden, sa 78-åringen fra scenen.

Selv om de endelige resultatene ikke er klare, ligger Sanders nå med 47 prosent av delegatene i det halvparten av stemmene er talt opp, viser New York Times ' oversikt.

Joe Biden på annenplass

Sanders ligger dermed milevis foran tidligere visepresident Joe Biden, som ligger an til å havne på annenplass med rundt 19 prosent av delegatene, ifølge oversikten.

Annenplassen kan være det 77-åringen trenger for å overbevise kritikerne om at han fortsatt har noe å gjøre i kampen om å bli partiets presidentkandidat.

– Vi er i live, og vi er på vei opp igjen, sa Biden lørdag.

Refser Sanders

Pete Buttigieg ligger foreløpig an til å ende på tredjeplass i Nevada med 15,5 prosent av delegatene.

– Senator Sanders tror på en ubøyelig, ideologisk revolusjon som utelater de fleste demokrater, for ikke å snakke om de fleste amerikanere, sa Buttigieg på et valgkamparrangement ifølge DPA.

Like bak Buttigieg følger Elizabeth Warren med i overkant av 10 prosent av delegatene, mens Amy Klobuchar ligger på femteplass med 4,5 prosent.

Mangfoldig velgergruppe

Valget i Nevada er det tredje i Demokratenes nominasjonskamp. Sanders vant primærvalget i New Hampshire, og han kom på annenplass i nominasjonsvalget i Iowa, rett bak Buttigieg.

Etter de to foregående valgene, hvor befolkningen i stor grad består av hvite amerikanere, mener analytikere at stemmene fra Nevadas mangfoldige velgergruppe kan gi en pekepinn på hvordan det kan gå i de 14 ulike delstatene som holder valg på den såkalte supertirsdagen 3. mars.

Nevada er nemlig en av delstatene i USA med flest minoritetsinnbyggere, blant dem 29 prosent av latinamerikansk opprinnelse, 10 prosent afroamerikanere og 9 prosent asiater og folk fra stillehavsøyene.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

 1. Familien savner svar etter at sønnen ble funnet død

 2. Han vil ha store deler av Sirdal ut av Sirdal – og inviterer til folkeavstemning

 3. Se, det snør i Sirdal

 4. – Her vil vi ikke være verneverdige

 5. Sandnes droppar like ambisiøse klimamål som Stavanger

 6. Rogfast skal være klar i 2031

 1. Bernie Sanders
 2. Amerikansk politikk
 3. Michael Bloomberg
 4. Elizabeth Warren
 5. Joe Biden