BBC-reporter drept øst i Afghanistan

BBC-journalisten Ahmad Shah (29) er drept i et angrep i regionen Khost øst i Afghanistan. Tidligere mandag ble ni journalister drept i Kabul.

Publisert: Publisert:

Bildet er fra angrepet i Kabul der ni journalister ifølge myndighetene ble drept mandag. Foto: Massoud Hossaini / AP / NTB scanpix

  • NTB
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Angrepene mandag er de dødeligste rettet mot mediene i Afghanistan siden Talibans fall i 2001, ifølge organisasjonen Reportere uten grenser (RSF).

– Det er med stor sorg at BBC kan bekrefte at afghanske BBCs reporter Ahmad Shah er død etter et angrep tidligere i dag i Khost-provinsen, sier BBC World Services direktør Jamie Angus i en uttalelse.

Tidligere mandag ble det franske nyhetsbyrået AFPs fotograf Shah Marai og åtte andre pressefolk drept i et selvmordsangrep i hovedstaden Kabul.

Den ytterliggående islamistgruppa IS har sagt de står bak angrepet. Gjerningspersonen sprengte seg blant en gruppe journalister som hadde rykket ut for å dekke et angrep fra en selvmordsbomber på motorsykkel.

Det afghanske innenriksdepartementet har opplyst at ni journalister var blant de minst 25 som ble drept av bombene i Kabul mandag.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Stavanger-paret hadde lagt hyttekjøp på is, men to måneder på hjemmekontor gjorde at de slo til

  2. Slik kan du med bevisste valg spare over 10.000 kroner

  3. 16-åring brakk nakken da han stupte – nå vil familien advare andre

  4. – Nå må vi ikke gå i 22. juli-fellen!

  5. – Kona fikk valget om å forlate meg eller å finne seg i det

  6. Sommervær i vente

  1. BBC
  2. Afghanistan