Kongressen sa nei til nok et kompromissforslag om innvandring

Det såkalte kompromissforslaget om innvandring i USA ble torsdag nedstemt med 121 mot 301 stemmer.

President Donald Trump har sendt blandede signaler om innvandringsloven som ble nedstemt i Kongressen torsdag. Foto: Susan Walsh / AP / NTB scanpix
 • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Samtlige av demokratene stemte nei, mens flere av republikanerne understreket av lovforlaget ikke går langt nok i å stramme inn ulovlig innvandring. Det er republikanernes andre forsøk på å få i stand en ny innvandringslov, og andre gang de mislykkes.

USAs president Donald Trump tvitret før avstemningen og oppfordret Kongressen til å vedta loven, men har den siste tiden også gitt uttrykk for at republikanerne har kastet bort tiden sin på forslaget ettersom demokratene uansett ville stemme nei.

Også under forhandlingene om kompromissforslaget sendte Trump blandede signaler. Først distanserte han seg fra forhandlingene. Deretter ga han uttrykk for at han ikke likte det de kom fram til. Til slutt snudde han og varslet at han ville støtte et kompromiss.

I forslaget som ble nedstemt lå det blant annet en bevilgning på 25 milliarder dollar, over 200 milliarder kroner, til bygging av en mur på grensen mellom USA og Mexico. Muren var ett av presidentens viktigste valgløfter, men han har lenge lovet at den vil bli betalt av Mexico.

Lovforslaget la også opp til at unge innvandrere som har bodd i USA uten lovlig opphold siden de var små, skal kunne få amerikansk statsborgerskap.

Publisert:
 1. Donald Trump
 2. USA
 3. Innvandring
 4. Amerikansk politikk
 5. Økonomi

Mest lest akkurat nå

 1. For folk vil koke over fra livet og ned, og fryse seg i hjel fra livet og opp! Genialt konsept!

 2. – Jeg har vært i tvil. Når jeg først sier at jeg gir meg, er det ingen retur

 3. – Kjenner at alle minnene kommer tilbake

 4. Borgli blir sirkusdirektør

 5. John Arne Riise: – De er et fantastisk lag

 6. Carmen fra Bryne var 14 år da en ukjent kvinne prikket henne på skulderen