Amerikanske UD-ansatte sier opp, vil ikke jobbe for Trump

Sjefen for det amerikanske grensepolitiet skal trukket seg fra stillingen sin, og det samme skal en rekke ansatte i det amerikanske utenriksdepartementet ha gjort.

Lederen for USAs grensepatrulje har forlatt kontoret sitt, ifølge anonyme tjenestepersoner. Donald Trump har kunngjort at han vil skjerpe grensa mot Mexico, blant annet ved å bygge en mur og ansette flere i grensepatruljen. Foto: AP / NTB scanpix.
  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Washington Post skriver torsdag at alle seniorrådgiverne i administrasjonsavdelingen i utenriksdepartementet har gått av. Det skjer få dager etter at Rex Tillerson ble godkjent som USAs nye utenriksminister.

Patrick Kennedy, som omtales som departementets «nummer to», samt tre av hans viktigste medarbeidere kunngjorde onsdag at de har sagt opp ettersom de ikke ønsker å jobbe under Trump-administrasjonen.

Dette ses på som et stort tap av kompetanse om utenriksfeltet og amerikansk diplomati.

– Dette er det største kollektive tapet av institusjonell hukommelse noen kan huske, og det er veldig vanskelig å erstatte, sier David Wade, som ledet departementet under utenriksminister John Kerry.

Torsdag bel det også kjent at sjefen for det amerikanske grensepolitiet, Mark Morgan, går av. Det er imidlertid uklart om han selv har valgt å trekke seg eller om han har fått sparken.

Nyheten kom dagen etter at president Donald Trump kunngjorde at han vil bygge en mur ved grensa mot Mexico og ansette 5.000 nye grensepolitifolk.

Morgan har hatt en lang karriere i det amerikanske militæret samt i etterretningstjenesten FBI der han tilbrakte 20 år, før han ble leder for grensepatruljen i oktober 2016.

Publisert:
  1. Donald Trump
  2. USA

Mest lest akkurat nå

  1. – Imponerende at de klarte å ha aktiviteter som passet både treåringer og tenåringer

  2. Da to voksne menn snakket høyt om voksne kvinners markedsverdi, ble det bråk

  3. Forskarens fem om dagen for eit lukkelegare liv

  4. Ryfylke har fått sin første vingård

  5. Fylkesordføreren: – Staten har en stor pengesekk

  6. 65 nye smittede på Nord-Jæren