Obama hardt ut mot Trump

USAs president Barack Obama sier at presidentkandidat Donald Trump har bevist gang på gang at han ikke er i stand til å lede landet.

USAs president Barack Obama under et valgkamparrangement i Greensboro i North Carolina tirsdag. Foto: Carlos Barria / Reuters / NTB scanpix
  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

Under et valgkamparrangement i delstaten North Carolina tirsdag sa Obama han aldri tvilte på at sine egne republikanske motstandere var hederlige. Denne gangen mener han at det er annerledes.

– Trump har verken naturen, dømmekraften, kunnskapen, eller ønsket om å oppnå kunnskap, eller ærligheten en president trenger å ha, sa Obama.

– Situasjonen er den at fyren sier ting som ingen ville tolerert, selv ikke om han søkte jobb på 7-eleven.

Presidenten sa videre at jo nærmere de kommer valgdagen, jo lettere blir det å velge. Og at det var åpenbart hvilken type Trump var allerede før den omdiskuterte videoen hvor han kommer med nedsettende kommentarer om kvinner ble publisert.

– Når vi hører folk si «vi er sterkt uenige», «vi synes kommentarene er motbydelige», men fortsatt synes han burde bli president. Det forstår jeg ikke, fortsatte Obama.

Publisert: