Kraftig snøvær lammer flytrafikken i USA

Millioner amerikanere forbereder seg på et av de verste vinterstormene på mange år. SAS har kansellert alle flyginger fra Skandinavia til New York tirsdag. 

Politi snakker med en sjåfør etter ett av mange trafikkuhell på motorveien i Wisconsin. Foto: John Ehlke / West Bend Daily News / AP / NTB scanpix
  • NTB
Publisert: Publisert:
Minnesota United fans trosser kulde og snø for å heie frem laget sitt i Minneapolis mandag kveld. Foto: Elizabeth Flores / Star Tribune / AP / NTB scanpix
SAS innstiller alle fly fra Skandinavia til New York tirsdag. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Det er snøstormen «Stella» som gjør at SAS kansellerer alle flyginger fra Oslo, Stockholm og København til New York tirsdag, melder Dagens Næringsliv. I USA har totalt 4.000 flyginger blitt innstilt, de fleste til og fra flyplassene Newark i New Jersey og Boston Logan International. American Airlines har innstilt alle sine flyginger til og fra flyplasser i regionen rundt New York.

Det er meldt kraftig vind og opp til 60 centimeter snø enkelte steder på østkysten av USA. Det er utstedt advarsler for Pennsylvania, New Jersey, New York og Connecticut der det er ventet store snømengder fra midnatt mandag til tirsdag kveld. Mange skoler kommer ikke til å være åpne tirsdag.

Informasjonssjef Knut Morten Johansen i SAS sier rundt tusen av deres passasjerer berøres av innstillingene. Norwegian har foreløpig ikke kansellert noen flygninger til USA, men de sier de følger situasjonen nøye.

– Sikkerhet er alltid vår øverste prioritet. Vi vil selvsagt ikke fly dersom været ikke tillater det, sier pressevakt Tonje Næss i Norwegian.

(©NTB)

Publisert:
  1. USA
  2. Norwegian
  3. Scandinavian Airlines (SAS)

Mest lest akkurat nå

  1. Anbefaler munnbind på buss og tog

  2. Dansk politi holder fortsatt på nordmannens bil

  3. E39: Vogntog har satt seg fast - kø i området

  4. Sykepleiere på akutten på SUS: – Rekker ikke alltid å spise eller gå på do

  5. Levende fluer i november er brudd på reglene

  6. Familien på Tasta sparer tusenvis på å gjøre små grep – her er deres – og ekspertens – strømtips