Pågripelser og stengte T-banestasjoner i Moskva etter Navalnyj-fengsling

Russisk politi pågrep hundrevis av mennesker, deriblant journalister, i forbindelse med demonstrasjoner mot dommen mot opposisjonspolitiker Aleksej Navalnyj.

Politi pågriper en Navalnyj-tilhenger i St. Petersburg tirsdag kveld. Det har vært store demonstrasjoner i en rekke russiske byer de siste ukene.
  • NTB-AFP
Publisert: Publisert:
En pågrepet mann fraktes bort av politiet på Den røde plass i Moskva tirsdag kveld.
Soldater fra russlands nasjonalgarde står samlet på Den røde plass for å forhindre demonstrasjoner og opptøyer etter dommen mot regimekritikeren Aleksej Navalnyj.
iconDenne artikkelen er over to år gammel

I løpet av tirsdag ble over 1.050 personer blitt pågrepet, inkludert journalister, ifølge OVD-info.

Nettstedet skriver at de pågrepne blir behandlet veldig brutalt, og at selv journalister blir slått.

En video viser det som tilsynelatende er demonstranter som blir jaget inn i en bakgård av politiet, som slår demonstrantene hardt med batonger.

Tirsdag kveld stengte også myndighetene flere T-banestasjoner i sentrum rundt Kreml.

Straks etter at dommen mot Navalnyj falt tirsdag kveld, oppfordret hans støttespillere folk om å demonstrere i gatene for å vise sin forakt mot dommen.

Titusenvis av mennesker har de siste ukene demonstrert i Moskva og andre russiske byer. Søndag ble 5.750 demonstranter pågrepet i forbindelse med demonstrasjoner.

Russisk påtalemyndighet og politi har gjentatte ganger advart russere mot å delta i demonstrasjoner som ikke har fått tillatelse.

Flere koronatiltak er nylig blitt opphevet i Moskva, men ikke forbudet mot store folkeansamlinger.

Publisert: