Hundrevis demonstrerer mot koronatiltak i Stockholm

Da politiet i Stockholm besluttet å oppløse en demonstrasjon mot myndighetenes koronatiltak, innledet demonstrantene en protestmarsj.

Politiet i Stockholm forsøkte å stanse en demonstrasjon mot koronarestriksjoner, arrangert av gruppen Frihet Sverige. Foto: Henrik Montgomery/TT / NTB
  • NTB-TT
Publisert: Publisert:
Anslagsvis 500 mennesker møtte opp for å demonstrere mot koronarestriksjoner på Medborgarplatsen i Stockholm. Foto: Henrik Montgomery/TT / NTB
Budskap som kan knyttes til konspirasjonsteorier, var å lese på plakater under demonstrasjonen mot koronarestriksjoner på Medborgarplatsen i Stockholm. Foto: Henrik Montgomery/TT / NTB

Demonstrasjonen på Medborgarplatsen er i strid med smittevernreglene, som bare tillater at åtte personer samler seg til arrangementer utendørs i den svenske hovedstaden.

Demonstrantene i sentrum av Stockholm fulgte ikke umiddelbart politiets oppfordring om å forlate plassen. Men etter hvert begynte de å marsjere mot Kungsträdgården, melder Aftonbladet.

Minst ti personer er ført bort av politiet, ifølge avisa.

Demonstrasjonen blir arrangert av organisasjonen Frihet Sverige. De mener koronarestriksjonene er et angrep mot folks frihet og krever dem avviklet.

Politiet opplyste på forhånd at markeringen kunne holdes, men at den ville bli oppløst dersom flere enn åtte personer samlet seg.

Et stort politioppbud møtte fram på Medborgarplatsen til demonstrasjonen. Rundt 1.000 personer hadde meldt seg på arrangementet kalt «Tusenmannamarschen» via Facebook. Nyhetsbyrået TTs reporter på stedet anslår at omkring halvparten møtte opp.

Demonstrantene ropte slagord som «Frihet, Sverige» og «Vi har fått nok».

Publisert:
  1. Koronaviruset
  2. Stockholm

Mest lest akkurat nå

  1. Den mest kunnskapsrike vi kjente

  2. Fikk strømregningen for Tou i desember: – Det er et ekstremt høyt tall

  3. Elsparke­syklist døde etter ulykke – navnet er frigitt

  4. Eierne hjalp familie etter brann før jul, søndag brant deres eget hus

  5. David Toska har sonet sin straff. Da må han også kunne være på tv og snakke om sjakk.

  6. Stavanger og Sandnes har nær 300.000 hurtigtester til utdeling