Erdogan i Saudi-Arabia i håp om å løse Qatar-konflikten

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan besøkte søndag Saudi-Arabia og Kuwait på en reise der målet er å finne en løsning på landenes konflikt med Qatar. 

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan har vært på besøk i Saudi-Arabia og Kuwait i et forsøk på å løse konflikten med Qatar. Her med den kuwaitiske emiren Sheikh Sabah al-Ahmad Al-Sabah søndag. Foto: Presidency Press Service / Pool Photo / AP / NTB scanpix
 • NTB
Publisert: Publisert:
Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan møtte kong Salman av Saudi-Arabia søndag. Foto: Presidency Press Service / Pool Photo via AP / NTB scanpix
Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan møtte kong Salman av Saudi-Arabia søndag. Foto: Presidency Press Service / Pool Photo via AP / NTB scanpix
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Erdogan ankom Saudi-Arabia søndag og møtte kong Salman i Jeddah. Kongen priset den tyrkiske lederens «innsats mot terrorisme og finansiering av dette», ifølge det statlige saudiarabiske nyhetsbyrået SPA.

Den tyrkiske presidenten reiste søndag kveld videre til Kuwait.

Der ble han tatt imot av den kuwaitiske emiren Sheikh Sabah al-Ahmad Al-Sabah, som har meklet for å få løst den pågående politiske krisen mellom landene.

Saudi-Arabia, Bahrain, De forente arabiske emirater og Egypt brøt alle diplomatiske forbindelser til Qatar 5. juni. De fire landene har anklaget Qatar for å støtte ekstremister og terrorgrupper. Lignende anklager blir imidlertid ofte rettet også mot Saudi-Arabia og andre land i regionen.

De fire landene sendte opprinnelig en liste med 13 krav til Qatar. Kravene er siden blitt endret og antallet redusert. Qatar har så langt avvist alle krav, men landets emir har i et intervju oppfordret til dialog for å løse situasjonen.

Mandag skal den tyrkiske presidenten besøke Qatar for samtaler med landets emir Tamim bin Hamad al-Thani. Det blir det første møtet mellom de to statslederne siden den pågående politiske krisen brøt ut.

– Ingen har interesse av å forlenge denne krisen videre, sa Erdogan før avreise.

Qatar har i senere år blitt Tyrkias viktigste allierte i Midtøsten. Den tyrkiske presidenten har gjentatte ganger uttalt at han håper på en snarlig løsning på konflikten.

Publisert:
 1. Recep Tayyip Erdogan
 2. Qatar
 3. Kuwait
 4. Saudi-Arabia
 5. Tyrkia

Mest lest akkurat nå

 1. Ole Kallelid er død

 2. Stampuben er deres andre hjem: - Hadde den blitt stengt for godt, ville jeg satt meg ned og begynt å grine

 3. Spiste alene på rommet mens de andre koste seg på julebord. Nå sier hun takk for seg

 4. Politiet ønsker tips i forbindelse med savnet kvinne i Haugesund

 5. Anita Lundekvam (25) har flyttet og selger bilen: – Vi sparer på de siste vedkubbene

 6. For 55 år siden kom denne eksotiske retten til Stavanger. Siden har barn og voksne landet over falt pladask for den