293 pågrepet under Kavanaugh-demonstrasjon

293 demonstranter, deriblant Hollywood-stjerner, ble pågrepet da de marsjerte i Washington med krav om at Brett Kavanaugh ikke blir ny høyesterettsdommer.

Tusenvis av demonstranter, mange av dem ofre for seksuelle overgrep, marsjerte til høyesteretten i USA med krav om at kandidat Brett Kavanaugh ikke godkjennes. Foto: Matt York / AP / NTB scanpix
  • NTB
Publisert: Publisert:
Terry Swann protesterer mot høyesterettskandidat Brett Kavanaugh, som han omtaler som en «løgner». Foto: Matt York / AP / NTB scanpix
En kvinnelig motdemonstrant viser sin støtte til Kavanaugh utenfor høyesterettsbygningen i Washington. Foto: Matt York / AP / NTB scanpix
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Skuespillerne Emily Ratajkowski og Amy Schumer var blant dem som ble pågrepet av politiet da demonstrantene tok seg inn i et kontorbygg som tilhører Senatet.

– En stemme til Kavanaugh, er som å si at kvinner ikke teller, sa Schumer før hun ble tatt hånd om av politiet. Til sammen 293 personer ble pågrepet i løpet av markeringen, opplyser politiet til Time.

Tusenvis av kvinner lot høre fra seg i Washington torsdag. «Kvinner må bli hørt» sto det på flere av plakatene demonstrantene holdt fram da de torsdag marsjerte fra en domstol i hovedstaden til høyesterettsbygningen.

– Jeg overlevde et seksuelt overgrep, og jeg fortalte aldri historien min, sier 24 år gamle Jessica Cathcart.

Tror på Ford

– Jeg tror på Christine Blasey Ford, og jeg tror Kavanaugh er en del av en gutteklubb som vil beskytte ham uansett, sier 55 år gamle Angela Trzepkowski.

Mange av demonstrantene kom til Washington fra delstater langt unna. Carolyn Heyman hadde tatt turen helt fra Alaska for å delta i demonstrasjonen. Hun mener Kavanaugh er uegnet til å sitte i landets øverste domstol.

– Uavhengig av hva du mener om anklagene, viste måten han reagerte på under høringen at han ikke har det rette sinnelaget. Han var til tider sarkastisk og fiendtlig, sier den 41 år gamle advokaten.

Kavanaugh-støtte

Det er imidlertid ikke alle i Washington som støtter Ford, psykologiprofessoren som anklager Kavanaugh for et overgrep som skal ha funnet sted på 1980-tallet.

– Jeg tror de blindt følger en kvinne som ikke har noe bevis. Det er skremmende. Om jeg hadde hatt en sønn og en datter, ville jeg ikke likt det om sønnen min ble behandlet slik Kavanaugh blir behandlet eller om datteren min anklaget noen for overgrep uten noen form for bevis, sier Doreen Robinson.

Strid om FBI-rapport

FBI gjenåpnet sist uke bakgrunnsgranskingen av Kavanaugh for å undersøke anklagene.

Lederen i Senatets justiskomité, republikaneren Chuck Grassley, sier han er orientert om innholdet i den hemmeligstemplede rapporten. Han fastslår at FBI ikke har funnet «noen antydninger til dårlig oppførsel» fra Kavanaugh.

Demokratene i Senatet har imidlertid kritisert Det hvite hus for å ha lagt strenge føringer for FBI-etterforskningen, noe de mener har resultert i en forhastet og ufullstendig bakgrunnssjekk

Publisert:
  1. FBI
  2. Amerikansk politikk
  3. Etterforskning

Mest lest akkurat nå

  1. – Veldig skuffende

  2. E39 nord­gående i Stav­anger stenges i natt

  3. Fare for lærerstreik: – Vi venter bare på at de trykker på den store, røde knappen

  4. Viking-børsen: «Hindret noen uhyggelige sluttminutter»

  5. Kvinnen (19) som omkom på rulleski i Strand var slovensk landslagsløper

  6. Viking taper, men er videre sammenlagt