Migranter på flukt har ankommet USAs grense

Hundrevis av migranter har nådd den mexicanske grensebyen Tijuana, etter å ha vært en del av en migrantkaravane som har vandret gjennom Mellom-Amerika i ukevis.

En mann fester piggtråd på toppen av grensegjerdet mellom USA og Mexico. I forgrunnen ser man migranter fra Mellom-Amerika. Foto: AP / NTB scanpix
 • NTB
Publisert: Publisert:
Migranter står i kø for å få et sted å bo for natta i grensebyen Tijuana. Foto: AP / NTB scanpix
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

De latinamerikanske migrantene fikk onsdag sitt første glimt av den amerikanske tilstedeværelsen ved grensebyen Tijuana, som ligger rett sør for San Diego.

Ifølge mexicanske myndigheter oppholder det seg om lag 2.000 innvandrere i byen Culiacán, om lag 19 timers kjøretur sør for grensebyen. Det er derfor ventet at antallet migranter i Tijuana kommer til å vokse de neste dagene.

Mange migranter venter i grensebyen i påvente av lederne av karavanene, som skal gi dem veiledning i hvordan de søker asyl i USA. Noen har også krysset grensen ulovlig.

Migrantkaravanene var et sentralt tema i det amerikanske mellomvalget. President Donald Trump har beordret 5.000 soldater til grensen og varslet at det kan bli flere. Uten å dokumentere påstandene sine hevder Trump at det er kriminelle og til og med terrorister som skjuler seg i den vandrende menneskemengden.

Publisert:
 1. USA
 2. Mexico
 3. Amerikansk politikk
 4. Innvandring
 5. Debatt

Mest lest akkurat nå

 1. Anita Lundekvam (25) har flyttet og selger bilen: – Vi sparer på de siste vedkubbene

 2. Seier til Oilers

 3. Emilie fikk plutselig ni millioner på konto. Med hilsen Jehovas vitner på Randaberg

 4. Haaland ut med skade

 5. Dette svarer Veton Berisha om Molde-flørten

 6. Inger Marie lokket med øde gård på Tinder og fikk full klaff