Store forsinkelser i flytrafikken i Europa

En datafeil hos Eurocontol førte til at flere tusen flygninger i Europa ble forsinket. Først etter fire timer ble feilen rettet.

Et fly går inn for landing på Gardermoen. Flytrafikken i og til og fra Norge ble bare i liten grad påvirket av feilen hos Eurocontrol. Foto: Paul Kleiven / NTB scanpix
  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Eurocontrol, som koordinerer flytrafikken i Europa, opplyste tirsdag kveld at datafeilen var blitt rettet og at trafikkontrollen ble gjenopptatt i 20-tiden.

– Eurocontrol beklager på det sterkeste problemene som dette medførte, heter det i en uttalelse lagt ut på organisasjonens hjemmeside.

Organisasjonen opplyser videre at den kun én gang tidligere har hatt dataproblemer av et slik omfang. Det skjedde i 2001.

Det er ikke kommet tall på hvor mange flygninger som ble forsinket på grunn av datafeilen. Men tidligere på tirsdagen antydet Eurocontrol at om lag 15.000 flygninger til og fra en rekke flyplasser i Europa var berørt.

Eurocontrol styrer om lag 36.000 flygninger daglig i Europa, og datafeilen var hos organisasjonens hovedkvarter i Brussel.

Mens flytrafikken innenlands og til og fra Norge, Sverige og Finland kun i liten grad ble berørt av forsinkelsene, var situasjonen langt verre på Zaventem-flyplassen i Brussel.

Der ble flytrafikken i flere timer tirsdag ettermiddag og kveld begrenset til kun ti flygninger i timen. På en normal dag er det om lag 650 flygninger til og fra flyplassen.

Publisert:
  1. Fly

Mest lest akkurat nå

  1. Familien prøvde å overtale kvinnen til å ta vaksinen. Men hun sto på sitt

  2. Dei sat i baksetet då foreldra døydde

  3. Kulturlivet er ikkje stengt. Men lørdag kveld var det heilt tomt

  4. Førstemann til mølla-prinsippet skaper både sinne og tårer for skuffede badegjester

  5. – Veldig overrasket over bivirkningene. Hadde ikke trodd jeg skulle bli så preget

  6. Stavanger-ordfører Kari Nessa Nordtun er koronasmittet