Skogbrann sprer seg i utkanten av Los Angeles

Brannmannskapene har ennå ikke fått kontroll over den store skogbrannen i utkanten av Los Angeles. Sterk vind gjør at brannen sprer seg raskt.

Et brannslokningshelikopter forsøker å slukke flammene som nærmer seg bolighus i Los Angeles fredag. Foto: AP / NTB scanpix

  • NTB
Publisert: Publisert:

Bare pipa og muren står igjen av dette huset etter at det ble tatt av flammene under skogbrannen i Los Angeles. Foto: AP / NTB scanpix

Knusktørt terreng og sterk vind gjør at skogbrannen i San Fernando Valley i Los Angeles sprer seg raskt. Foto: AP / NTB scanpix

iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Lørdag kjempet store brannmannskaper mot flammene som har svidd av et mer enn 32 kvadratkilometer stort område i San Fernando Valley nordvest i Los Angeles.

Om lag 1.000 brannfolk og flere helikoptre og fly bidrar i slokningsarbeidet.

Brannen startet torsdag og kom raskt ut av kontroll. Fredag ble 100.000 mennesker beordret til å evakuere hjemmene sine, og lørdag opplyser myndighetene at de aller fleste har fulgt ordren.

– At folk har etterkommet evakueringsvarslene har stor betydning. Det gjør at brannmannskapene kan komme uhindret fram og beskytte eiendommer, sier Dave Richardson, visebrannsjef i Los Angeles.

Likevel er det noen få innbyggere som nekter å forlate hjemmene sine og som bruker hageslangene sine til å forsøke å hindre at det tar fyr i husene deres, opplyser tjenestemenn.

Minst 31 bolighus har brent enten helt ned eller fått store skader. Kun én person er så langt bekreftet omkommet. Det er en mann i 50-årene som fikk hjerteinfarkt mens han strevde med å redde huset sitt, ifølge det lokale brannvesenet.

Det er svært tørt i området, og sterk vind gjør at brannen sprer seg raskt, og en talsmann for brannvesenet sier det trolig vil ta flere dager å få den under kontroll.

Publisert:
  1. Brann
  2. Los Angeles

Mest lest akkurat nå

  1. Går inn for å forlenge smitte­vern­tiltakene i Stavanger til 8. februar: - Situasjonen er fortsatt svært alvorlig

  2. Bor du i borettslag, i Smeaheia, i Bjergsted, på Hinna eller har du hus i naturfarge? Da bør du lese dette

  3. Fine skiforhold i Sirdal, men ekstrem­kulde ødelegger idyllen

  4. Parkeringskaos i Brekko – politiet ber turfolk vise hensyn

  5. Søstrenes idyll i Ryfylke er truet av utbyggingsprosjekt: - Helt vanvittig

  6. I denne kommunen har de fått nok. Nå ber de folk slutte med «smitte-shaming»