Intet britisk svar på EUs spørsmål om manglende kommissær

Storbritannia har ikke overholdt EU-kommisjonens frist til å svare på hvorfor den ikke har nominert en britisk EU-kommissær.

Publisert: Publisert:

EU-kommisjonens påtroppende president Ursula von der Leyen under landsmøtet til det tyske regjeringspartiet CDU. Foto: Foto: Jens Meyer / AP / NTB scanpix

  • NTB-DPA

Storbritannias statsminister Boris Johnson har nektet å nominere en kandidat, først på grunn av brexit og deretter på grunn av nyvalget, som skal holdes 12. desember.

En talskvinne for EU-kommisjonen bekreftet lørdag at det ennå ikke er kommet noe svar, selv om fristen gikk ut ved midnatt.

– Kommisjonen vil analysere situasjonen og avgjøre hvilke tiltak som er mulige – hvis det finnes noen – når den mener det er passende, sier Mina Andreeva til det tyske nyhetsbyrået DPA.

EU-kommisjonen skal bestå av én kommissær fra hvert av medlemslandene, og britenes nei har ført til bekymring for at det vil bli enda flere forsinkelser før EU-kommisjonens nye president Ursula von der Leyen kan ta fatt på arbeidet.

EU-kommisjonen innledet en formell prosess mot Storbritannia 14. november fordi britene ifølge EU har brutt sine forpliktelser. Prosessen innebærer at EU-kommisjonen i siste instans kan klage Storbritannia inn for EU-domstolen.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. – Helt uvirkelig

  2. Bygdedyret ser ut til å ha gode kår også i sentrale strok

  3. Brann på Bokn er slukket

  4. - Det var grufullt. Eg syns det var dårleg gjort å skriva sånt om ein debutant

  5. Tidligere Bryne-spiller har alvorlig sykdom. Her har han akkurat fullført gåturen fra Bergen til Oslo.

  6. Høie fortsetter i Høyre når han blir fylkesmann i Rogaland