Musk vil ikke inngå forlik med grotte-dykker

Tesla-sjef Elon Musk nekter å inngå forlik i saken der han er saksøkt for å ha spredt falske pedofilianklager om en dykker.

Tesla-sjef Elon Musk nekter å inngå forlik i saken der han er saksøkt for å ha spredt falske pedofilianklager om en dykker.
  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Det sier Musks advokat, Alex Spiro, til Reuters etter tirsdagens runde i retten i Los Angeles. Der la partenes advokater fram ulike bevis før det sivile søksmålet skal opp for retten tirsdag i neste uke.

Tesla-milliardæren vil selv forklare hvorfor han i juli i fjor omtalte den britiske dykkeren Vernon Unsworth som «han pedofyren» på Twitter. Unsworth var med på å redde ut tolv gutter fra en oversvømt grotte i Thailand.

Hevn-fornærmelse

I et CNN-intervju etterpå anklaget han Tesla-sjefen for å være ute etter PR da Musk tilbød å hjelpe med en miniubåt som han hadde fått konstruert. Ubåten var blitt avvist, og til CNN sa Unsworth at den rundt 1,70 meter lange miniubåten var ubrukelig inne i den trange grotten.

Musk sier at han ble fornærmet av uttalelsene og la ut meldingen etter CNN-intervjuet for å fornærme.

– Herr Musk fjernet tweeten, beklaget og la det bak seg, sier Spiro.

Ingen av partene virker interessert i forlik før saken skal opp tirsdag.

Vanlig å si pedofyr

Musk har tidligere sagt at «pedofyr» er en vanlig fornærmelse i Sør-Afrika hvor han vokste opp, og at det er brukt for å fornærme noens utseende og oppførsel – ikke for å anklage noen for pedofili.

Samtidig har han kontaktet nettstedet Buzzfeed med kommentarer som at dykkeren er «en gammel, singel hvit fyr fra England som har reist og bodd i Thailand i 30–40 år. Han flyttet dit for å få seg en barnebrud som var tolv år».

Nå har Unsworth saksøkt Tesla-sjefen med krav om drøyt 600.000 kroner i oppreisning og et rettslig pålegg som forbyr Musk å spre ytterligere falske anklager mot ham.

I søksmålet går det fram at Unsworth aldri har vært gift med en tolvåring og at han først begynte å reise til Thailand i 2011 for å utforske og kartlegge landets grotter. 64-åringen har en 41 år gammel partner.

Publisert:
  1. Elon Musk
  2. Tesla

Mest lest akkurat nå

  1. På bursdagen sin fikk Camilla Finnesand en telefon: «Du må komme inn på sykehuset»

  2. Amerikanere frarådes å reise til Norge

  3. Tannlegeinngrep var hevn fra svigerfamilie, mener fornærmet kvinne

  4. Ekspertene har sett på hvor sunne vegetarburgere egentlig er

  5. Silje trudde ho var gravid med sitt fjerde barn då smertene kom. Ein blodprøve gav svar.

  6. 22 år gammel tunnel oppgraderes for mer enn den kostet