Trumps stab benekter at TikTok-kampanje lå bak lavt oppmøte

Donald Trumps valgkampstab avviser påstandene om at en kampanje på sosiale medier førte til at færre enn ventet møtte opp til presidentens folkemøte i helgen.

President Donald Trump får jubelrop fra tilhengere under valgkampmøtet i BOK Center i Tulsa lørdag.
 • NTB-DPA-AFP
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

CNN og flere andre medier rapporterte søndag om den koordinerte innsatsen fra tenåringer, fans av koreansk popmusikk og andre brukere på TikTok. Der har folk i over en uke blitt oppfordret til å registrere seg på nett for en gratisbillett, men uten å møte opp til lørdagens folkmøte i Tulsa i delstaten Oklahoma.

Trump 2020-teamet avviser i en uttalelse at personer la inn falske reservasjoner til arrangementet. I stedet anklages mediene og demonstranter for å ha sørget for at folk ikke møtte opp.

Høye forventninger

Knappe 6.200 var til stede da Trump holdt sitt første folkemøte på flere måneder, anslår byens brannvesen. Lokalene hadde over 19.000 plasser, og det var på forhånd uttrykt bekymring for smittefaren. Trumps valgkampstab hevder 12.000 var til stede.

Selv om det er usannsynlig at TikTok-brukere er ansvarlig for det lave oppmøtet, kan kampanjen ha bidratt til å blåse opp valgkampstabens forventninger, skriver nyhetsbyrået AP.

I forkant av lørdagens møte skrøt Trump av at nesten 1 million mennesker hadde søkt om billetter til arrangementet. Dagen derpå kommenterte ikke presidenten selv folkemøtet.

«Rasende»

Flere amerikanske medier siterer imidlertid ikke navngitte kilder som sier Trump var «rasende» fordi så få møtte opp i Tulsa.

Trumps valgkampsjef Brad Parscale sier i en uttalelse at presidentens valgkampmøter slipper inn publikum etter førstemann-til-mølla-prinsippet.

– Venstrevridde og nett-troll som feirer en seier og tror at de på en eller annen måte påvirket oppmøtet, aner ikke hva de snakker om eller hvordan våre arrangementer fungerer, sier Parscale.

<p></p>

Les også

 1. - USA settes i fare om Trump blir gjenvalgt

 2. Bolton om drama på toppmøte: Trump ville true med å gå ut av Nato

 3. Bolton nekter for at han vil stemme på Biden i november

Publisert:
 1. Donald Trump
 2. TikTok
 3. Amerikansk politikk

Mest lest akkurat nå

 1. Oppfordret til å avlyse julebord: SUS-ansatte føler seg forskjells­behandlet

 2. Familien på Tasta sparer tusenvis på seine dusjer og middager – her er deres – og ekspertens – strømtips

 3. – Ikke folkeavstemning i Forsand

 4. Støre varsler nye koronatiltak tirsdag

 5. Er det penger å spare på å senke tempe­raturen om natten? Ikke gjør denne varme­pumpe-tabben

 6. 46-åring omkom i klem­ulykke på Moi – navnet er frigitt