Panasonic vurderer stans i samarbeid med Huawei

Flere selskaper bryter eller reduserer sitt samarbeid med kinesiske Huawei etter at USA har innført forbud mot å handle med selskapet. Foto: Paul White/ AP / NTB scanpix

Den japanske teknologiselskapet Panasonic kan komme til å stanse deler av forretningssamarbeidet med kinesiske Huawei som følge av USAs handelsforbud.

  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Det ble klart torsdag, selv om ulike uttalelser fra Panasonic bidro til en viss usikkerhet rundt hva selskapet har valgt å gjøre.

I en første uttalelse het det at Panasonic har instruert sine ansatte til å stanse handelen med Huawei og 68 datterselskaper som er omfattet av det amerikanske forbudet.

Beslutningen gjaldt varer som er satt sammen med 25 prosent eller mer av materialer eller med teknologi som stammer fra USA, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Senere la imidlertid Panasonic ut en uttalelse på sin kinesiske nettside hvor det sto at salg til Huawei fortsetter som normalt.

Ifølge den britiske kringkasteren BBC er det samarbeid som ikke strider med USAs forbud, som kommer til å fortsette.

Tidligere denne uken ble det kjent at både Google og prosessor-produsentene Qualcomm, Intel og Broadcom vil føye seg etter president Donald Trumps ordre om å kutte båndene til den kinesiske telekomgiganten.

Presidenten har i praksis gitt amerikanske selskaper forbud mot å forsyne Huawei med komponenter. I tillegg kan Huawei bli tvunget til å droppe operativsystemet Android fra sine telefoner.

Publisert:
  1. Huawei
  2. Panasonic
  3. Teknologi

Mest lest akkurat nå

  1. Færre koronapasienter over 75 år blir innlagt på sykehusene

  2. Smertene kan være sterkere enn ved fødsel. Emilie (24) får krampene daglig

  3. – Ikke ta nakkegrep på de som velger annerledes

  4. Hun er introvert. Er det plass til henne på arbeidsmarkedet? Slik kan hun få jobb

  5. Berisha etter 14 års ventetid: – Kommer til å huske dette resten av livet

  6. Brast i gråt etter bestemannspremie: – En drøm for meg