Antatt Tel Aviv-angriper skutt og drept av israelske styrker

Israelske sikkerhetsstyrker har skutt og drept en mann som antas å ha stått bak angrepet der to ble drept og flere såret i Tel Aviv torsdag kveld.

Skytingen skjedde mot en pub i sentrum av Tel Aviv torsdag kveld.
  • NTB-AP-DPA
Publisert: Publisert:
Sikkerhetsstyrker var torsdag kveld i gang med letingen etter den antatte gjerningsmannen i Tel Aviv.

En angriper åpnet torsdag kveld ild mot gjester på en pub i Dizengoff-gaten i Tel Aviv sentrum. I Israel starter helgen torsdag kveld, og området var fullt av folk da skytingen startet.

Videoer i sosiale medier viser flere titalls livredde mennesker som løp vekk fra stedet, mens politiet ba folk komme seg innendørs mens de lette etter gjerningspersonen.

Tidlig fredag morgen bekreftet israelske myndigheter at den antatte gjerningsmannen, en 28 år gammel palestiner fra Vestbredden, ble skutt og drept i skuddveksling med sikkerhetsstyrker i en moské i Jaffa.

Flere sårede

14 personer er innlagt på sykehus etter angrepet torsdag, hvorav fire er alvorlig skadd, ifølge helsemyndighetene.

Både Hamas, som har makten på Gazastripen, og gruppen Islamsk hellig krig (jihad) hyller angrepet. Motivet for skytingen er foreløpig ikke kjent. Hendelsen skjer etter en tid med økt uro med angrep både fra palestinsk og israelsk side.

USAs utenriksminister Antony Blinken fordømmer det han kaller et terrorangrep og sender sine kondolanser til de pårørende.

Voldsbølge

Israel satte nylig inn soldater for å hjelpe politiet med å håndtere en voldsbølge som krevde elleve menneskeliv på én uke, like før den islamske fastemåneden ramadan startet.

29. mars ble fem personer skutt og drept da en væpnet mann på motorsykkel åpnet ild i Bnei Brak i utkanten Tel Aviv.

I fjor var demonstrasjoner og sammenstøt under ramadan bakteppet for den elleve dager lange Gaza-krigen.

Publisert: