Avis har fått tak i Muellers spørsmål til Trump

The New York Times skriver at de har fått tak i de rundt 50 spørsmålene som spesialetterforsker Robert Mueller vil stille USAs president Donald Trump. 

President Donald Trumps juridiske team skal ha forberedt han godt på spørsmål Robert Mueller kan komme til å stille. Foto: Pablo Martinez Monsivais / AP / NTB scanpix
  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Avisen skriver at de åpne spørsmålene ser ut som et forsøk på å kartlegge presidentens tankegang for å forstå motivasjonen for Twitter-meldingene hans og forholdet til familie og rådgivere.

Spørsmålene tar ifølge avisen også for seg oppsigelsene av tidligere FBI-sjef James Comey og hans behandling av justisminister Jeff Sessions, samt et møte som fant sted i Trump Tower i 2016 mellom Trumps valgkampapparat og russere som tilbød informasjon om Hillary Clinton.

– Hva visste du om at valgkampapparatets, inkludert Paul Manaforts, kontakt med Russland og mulig hjelp med valgkampen? er et av spørsmålene Mueller ifølge avisen skal stille Trump. Det er aldri blitt offentlig bekreftet at et forsøk på å etablere kontakt med Russland har funnet sted.

Trump selv skriver på Twitter at det er uverdig at spørsmålene er lekket.

– Der er så skammelig at spørsmålene som gjelder den russiske heksejakten, ble lekket til mediene, skriver han.

Han avviser også at det har skjedd noen sammensvergelse mellom hans valgkampteam og Russland, og hevder at etterforskningen begynte med hemmeligstemplet informasjon som ble lekket på ulovlig vis.

Tidligere FBI-direktør Robert Mueller ble utpekt som spesialetterforsker for å granske den mulige russiske innblandingen i det amerikanske valget i mai 2017.

Publisert:
  1. Donald Trump jr.
  2. Russland
  3. Hacking

Mest lest akkurat nå

  1. På papiret var alt i orden. Bak hyttefasaden skjulte det seg underbetaling, falske timelister og livsfarlige arbeidsforhold

  2. Borgli testet banesykling: - Hjelmen knuste momentant

  3. Smittevernoverlege: – Kan bli en fin vår og sommer, men ny bølge til høsten

  4. Flere i slåsskamp inne i togvogn

  5. Omsider får denne mannen en gate oppkalt etter seg

  6. Demonstrerte mot høye strømpriser: Krever makspris på 50 øre